Sprudlende bringebærlimonade
oppskrift på en frisk og boblende bringebær- og sitronade, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1. 1 pakke frosne, usøtede bringebær på 340 gram (ca. 3 kopper)
- 1 kopp sukker
- 1/2 kopp vann
- 1 1/2 ss revet sitronskall
- 1 kopp fersk sitronsaft
- 1 liter kaldt kullsyreholdig vann eller club soda
- Isbiter
- Ferske bringebær (valgfritt)
- Sitronbåter
Fremgangsmåte
- 1Kombiner frosne bringebær, sukker og 1/2 kopp vann i en middels kjele. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst og bærene tiner. Øk varmen og kok i 3 minutter. Sil bringebærblandingen gjennom en sil over en bolle, press på bærene for å få ut så mye væske som mulig; kast bærene i silen. Bland sitrusskall inn i bringebærsaften i bollen. La det avkjøle til det er kaldt. Rør bringebærsaften, sitronsaft og kullsyreholdig vann i en stor mugge for å blande. Fyll 6 glass med isbiter. Hell bringebærlemonaden i glassene. Tilsett friske bringebær i hvert glass, om ønskelig. Pynt med sitronskiver og server.
- 2Kombiner frosne bringebær, sukker og 1/2 kopp vann i en middels kjele. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst og bærene tiner. Øk varmen og kok i 3 minutter. Sil bringebærblandingen gjennom en sil over en bolle, press på bærene for å få ut så mye væske som mulig; kast bærene i silen. Bland sitrusskall inn i bringebærsaften i bollen. La det avkjøle til det er kaldt.
- 3Rør bringebærsaften, sitronsaft og kullsyreholdig vann i en stor mugge for å blande. Fyll 6 glass med isbiter. Hell bringebærlemonaden i glassene. Tilsett friske bringebær i hvert glass, om ønskelig. Pynt med sitronskiver og server.