Rødkålssalat
oppskrift på rødkålsslaw som er enkel å lage, frisk og perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en lett lunsj. lær hvordan du lager rødkålsslaw på 10 minutter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 liten hode rød kål, seige nederste ribber fjernet, strimlet (ca. 6 kopper)
- 2 fennikler, kjernede og juliennet
- 3 gulrøtter, raspet
- 2 Granny Smith epler, juliennet
- 1 rød løk, veldig tynt skivet
- 1 kopp eplecidereddik
- Kosher-salt
- 1 ½ til 2 kopper majones
- 2 til 3 spiseskjeer pepperrot
Fremgangsmåte
- 1Bland kål, fennikel, gulrøtter, epler og løk i en stor bolle. Hell over eddiken, krydre med salt og la det stå i minst én time. Dette vil myke opp kålen og få den til å virke nesten kokt, men den vil fortsatt ha en fin tekstur.
- 2Sil av overflødig væske fra kålen, men sørg for at den fortsatt er ganske saftig. Rør inn majones og horseradish. Smak til med krydder og tilsett mer salt etter behov. Resultatet skal være en kremet og syrlig coleslaw.