Julekjeks

Julekjeks

oppskrifter på julecookies som sprer julestemning. enkle og smakfulle kaker som passer perfekt til julens feiringer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 8 kopper siktet hvetemel
  • 2. 4 teskjeer bakepulver
  • 3. 1 ½ kopper smør (3 stikker)
  • 4. 3 kopper sukker
  • 5. 4 egg
  • 6. 2 teskjeer mandelessens
  • 7. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 8. Farget glasur, oppskrift følger
  • 9. 1 kopp melis
  • 10. 3 spiseskjeer vann
  • 11. 6 til 8 dråper matfarging, pluss mer etter behov (anbefalt: Select Natural Food Coloring)
  • 12. ½ teskje mandelessens
  • 13. Fargede strøssel, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. I en stor bolle, rør sammen mel og bakepulver. I en kjøkkenmaskin med flatpisker, krem smør og sukker til det er lyst og luftig. Bland inn egg, mandelessens og vaniljeekstrakt. Skru ned hastigheten på maskinen og tilsett melblandingen litt etter litt, en tredjedel av gangen, for å lage en fast deig. Del deigen i 4 deler. Bruk 2 deler til å lage utstikkere, og den andre halvdelen til russiske teekaker.
  3. 33. For utstikkere: På en lett melet overflate, kjevle ut en porsjon av deigen til ca. 0,5 cm tykkelse. Stikk ut former med utstikkere. Legg kokene på lett smurte eller non-stick bakepapirkledde stekebrett. Stek til de er lett gyldne, ca. 10 minutter, og snu brettet halvveis i steketiden. Avkjøl på brett i ca. 5 minutter, før de overføres til avkjølingsrist og avkjøles helt før pynting med farget glasur.
  4. 44. I en liten bolle, bland sammen melis og vann til en tykk, glatt glasur. Rør inn konditorfarge for ønsket nyanse. Bruk en liten teskje til å legge glasuren på kokene, og jevn ut med bakkanten av skjeen. Lag flere boller med ulike farger etter behov. Pynt med strøssel, hvis ønskelig.