Spenat med hvitløk og ansjos

Spenat med hvitløk og ansjos

en enkel oppskrift på sveitsisk grønnkål med hvitløk og ansjos, perfekt som forrett eller tilbehør. smakfull, sunn og rask å lage.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 900 gram sveitsiskkål, med hvite stilker
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 liten boks ansjos
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Vask grønnkålen. Kutt av de hvite stilkene og trim endene og eventuelle misfargede deler. Varm opp oljen i en dekket panne og tilsett hvitløk og ansjos, la dette koke til ansjosene har smeltet inn i oljen, omtrent 5 minutter. Kutt grønnkålstilken i 2,5 cm store biter, forvell dem i kokende vann og avkjøl under kaldt vann. Sil godt av, tilsett dem i oljen og krydre med pepper. Dekk til og kok forsiktig i 10 minutter. Hvis du ønsker, kan du tilsette grønnkålbladene på dette stadiet og koke i ytterligere 3 til 5 minutter, eller du kan bruke bladene til noe annet.