
Spenat med hvitløk og ansjos
en enkel oppskrift på sveitsisk grønnkål med hvitløk og ansjos, perfekt som forrett eller tilbehør. smakfull, sunn og rask å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 900 gram sveitsiskkål, med hvite stilker
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 4 fedd hvitløk
- 1 liten boks ansjos
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Vask grønnkålen. Kutt av de hvite stilkene og trim endene og eventuelle misfargede deler. Varm opp oljen i en dekket panne og tilsett hvitløk og ansjos, la dette koke til ansjosene har smeltet inn i oljen, omtrent 5 minutter. Kutt grønnkålstilken i 2,5 cm store biter, forvell dem i kokende vann og avkjøl under kaldt vann. Sil godt av, tilsett dem i oljen og krydre med pepper. Dekk til og kok forsiktig i 10 minutter. Hvis du ønsker, kan du tilsette grønnkålbladene på dette stadiet og koke i ytterligere 3 til 5 minutter, eller du kan bruke bladene til noe annet.