Babykamskjell dampet i purreløksbuljong

Babykamskjell dampet i purreløksbuljong

Lær hvordan du lager deilige baby clams dampet i grønn løkbuljong. En smakfull forrett perfekt for sommermåltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 4 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 3. 1 liten løk, skrelt og skivet tynt
  • 4. 3 kopper kamskjellkraft
  • 5. 1 kopp hvitvin
  • 6. 3 spiseskjeer sitronsaft
  • 7. 1 kopp hakkede persilleblader
  • 8. 1 spiseskje honning
  • 9. Salt og nykvernet pepper
  • 10. 40 små kamskjell

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor kjele på middels høy varme til den nesten begynner å ryke, og stek hvitløken til den blir gyllenbrun. Tilsett løken og kok den myk. Ha i kamskjelljuicen, vinen og sitronsaften, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Hell buljongen i en blender sammen med persillen, honningen, salt og pepper etter smak, og kjør til en jevn puré. Bland buljongen og kamskjellene i en stor kjele over høy varme, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og damp kamskjellene til de åpner seg. Fordel i store boller. Server med hvitløksbrød.