
Babykamskjell dampet i purreløksbuljong
Lær hvordan du lager deilige baby clams dampet i grønn løkbuljong. En smakfull forrett perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 spiseskje hakket hvitløk
- 3. 1 liten løk, skrelt og skivet tynt
- 4. 3 kopper kamskjellkraft
- 5. 1 kopp hvitvin
- 6. 3 spiseskjeer sitronsaft
- 7. 1 kopp hakkede persilleblader
- 8. 1 spiseskje honning
- 9. Salt og nykvernet pepper
- 10. 40 små kamskjell
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en stor kjele på middels høy varme til den nesten begynner å ryke, og stek hvitløken til den blir gyllenbrun. Tilsett løken og kok den myk. Ha i kamskjelljuicen, vinen og sitronsaften, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Hell buljongen i en blender sammen med persillen, honningen, salt og pepper etter smak, og kjør til en jevn puré. Bland buljongen og kamskjellene i en stor kjele over høy varme, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til og damp kamskjellene til de åpner seg. Fordel i store boller. Server med hvitløksbrød.