Sombrero Corn Chips

Sombrero Corn Chips

oppskrift på sombrero corn chips - sprø og smakfulle snacks perfekte til fest eller helgekosen. enkel å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp finmalt gult maismel
  • 1 spiseskje vegetabilsk kortning
  • 1 teskje kosher-salt, pluss mer til å drysse
  • 1/3 til 1/2 kopp kokende vann
  • Rapsolje til steking
  • Salsa eller guacamole til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Spesialutstyr: en non-stick mini-donutpanne med plass til 12 små donuts og et termometer for frityrstekning.
  3. 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  4. 4I en blandebolle, kombiner maismel, fettstoff og salt med en gaffel til fettet er helt innarbeidet i melet. Bland inn det kokende vann litt etter litt til en fast deig dannes, omtrent som myk leire.
  5. 5Trykk deigen inn i donutformene i et tynt, jevnt lag for å dekke hver form helt, inkludert midten som vil lage hullet i donutsen. Dypp fingrene i vann for å unngå at deigen setter seg fast når du presser den inn i formene.
  6. 6Stek til de er faste, ca. 12 til 15 minutter. La dem avkjøle litt, og fjern deretter forsiktig sombrerene fra formene.
  7. 7Fyll en middels stor kjele med ca. 10 cm olje og varm opp til 180 grader Celsius over middels varme. Arbeid i porsjoner, og fritér sombrerene til de er lett gyldne, ca. 2 minutter. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og dryss over litt salt.
  8. 8Fyll hver sombrer med salsa eller guacamole.