
Sombrero Corn Chips
oppskrift på sombrero corn chips - sprø og smakfulle snacks perfekte til fest eller helgekosen. enkel å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp finmalt gult maismel
- 1 spiseskje vegetabilsk kortning
- 1 teskje kosher-salt, pluss mer til å drysse
- 1/3 til 1/2 kopp kokende vann
- Rapsolje til steking
- Salsa eller guacamole til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Spesialutstyr: en non-stick mini-donutpanne med plass til 12 små donuts og et termometer for frityrstekning.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 4I en blandebolle, kombiner maismel, fettstoff og salt med en gaffel til fettet er helt innarbeidet i melet. Bland inn det kokende vann litt etter litt til en fast deig dannes, omtrent som myk leire.
- 5Trykk deigen inn i donutformene i et tynt, jevnt lag for å dekke hver form helt, inkludert midten som vil lage hullet i donutsen. Dypp fingrene i vann for å unngå at deigen setter seg fast når du presser den inn i formene.
- 6Stek til de er faste, ca. 12 til 15 minutter. La dem avkjøle litt, og fjern deretter forsiktig sombrerene fra formene.
- 7Fyll en middels stor kjele med ca. 10 cm olje og varm opp til 180 grader Celsius over middels varme. Arbeid i porsjoner, og fritér sombrerene til de er lett gyldne, ca. 2 minutter. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og dryss over litt salt.
- 8Fyll hver sombrer med salsa eller guacamole.