Lammekoteletter med mynte- og sitronkompott med Meyer-sitron
Lær hvordan du lager saftige lamkoteletter med frisk mynte- og sitronkompott. En elegant rett perfekt for sommermiddager eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 3/4 kopp tørr hvitvin
- 2. 1/2 kopp sukker
- 3. 1/4 kopp (pakket) ferske mynteblader
- 4. 2 Meyer-sitroner
- 5. 1/4 teskje grovt kosher-salt
- 6. 8 lammekoteletter eller ryggstykker på 3/4 tommer tykkelse
- 7. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 11. Bland vin, sukker og mynte i en tung liten kjele. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen; la stå i 30 minutter. Sil sirupen over i en middels stor kjele; kast ut mynten. Bruk en potetskreller til å skrelle sitronene i strimler. Legg strimlene i en liten food processor. Skjær bort alt det hvite pithen fra sitronene og kast det. Arbeid på en tallerken for å fange opp saften, og del sitronene i fire, fjern frøene. Tilsett sitronene og saften i food processoren; hakk grovt ved å bruke av/på-knappen. Bland sitronblandingen i myntesirupen. Kok opp til blandingen er redusert til 2/3 kopp, ca. 10 minutter. Rør inn saltet. Avkjøl. Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i hver av to store stekepanner over middels høy varme. Legg i lammekjøttet; stek til ønsket stekegrad, ca. 2 1/2 minutter på hver side for medium-rare. Server lammekjøttet med kompott.
- 22. Bland vin, sukker og mynte i en tung liten kjele. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ta kjelen av varmen; la stå i 30 minutter. Sil sirupen over i en middels stor kjele; kast ut mynten.
- 33. Bruk en potetskreller til å skrelle sitronene i strimler. Legg strimlene i en liten food processor. Skjær bort alt det hvite pithen fra sitronene og kast det. Arbeid på en tallerken for å fange opp saften, og del sitronene i fire, fjern frøene. Tilsett sitronene og saften i food processoren; hakk grovt ved å bruke av/på-knappen. Bland sitronblandingen i myntesirupen. Kok opp til blandingen er redusert til 2/3 kopp, ca. 10 minutter. Rør inn saltet. Avkjøl.
- 44. Krydre lammekjøttet med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje olje i hver av to store stekepanner over middels høy varme. Legg i lammekjøttet; stek til ønsket stekegrad, ca. 2 1/2 minutter på hver side for medium-rare. Server lammekjøttet med kompott.