Mid-Atlantic stuffing
Lær hvordan du lager en deilig mid-atlantic stuffing med våre enkle instruksjoner. Perfekt til høytider og middager – smakfull og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 6 kopper gammelt hvitt brød, skåret i terninger
- 4 unser (1 stang) smør
- 2 løk, hakket
- 4 ribbeinsstykker, hakket
- 1 pund krabbekjøtt
- 2 spiseskjeer krabbekrydder
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 1 spiseskje hot peppersaus
- 1 kopp ferske urter, hakket, for eksempel timian, persille, gressløk eller chervil
- 1/2 kopp grønn paprika, hakket
- 1/2 kopp rød paprika, hakket
Fremgangsmåte
- 1Rist brødterningene i ovnen på 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 10 til 15 minutter til de er gylne. Overfør dem til en bolle.
- 2Stek 450 gram kjøtt, smuldret eller i terninger, i en stekepanne på middels varme til det er brunt, ca. 5 til 10 minutter. Overfør kjøttet til brødskålen.
- 3I samme panne smelter du smøret. Tilsett løk og selleri, og stek til de er myke, ca. 10 minutter. Bland de myke grønnsakene, urter, krydder, tørket frukt, nøtter og resten av grønnsakene med brød- og kjøttblandingen.
- 4Tilsett nok kraft til å fukte brødblandingen. Fyll halsen og hulrommet løst med stuffing, og brett inn halskinnet under og fest med en pinne. Alternativt kan du lett fylle en stor, lav, keramikkform med stuffing.
- 5For en fylt fugl: Stek kalkun ved 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 15 minutter per pund, eller til kalkunens kjernetemperatur når 180 grader Celsius, og saften renner ut når låret stikkes.
- 6For løs stuffing: Drypp med kraft, dekk til og stek ved 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit) i 20 til 30 minutter. Fjern lokket og la den bli gyllen i ytterligere 10 minutter.