Matcha Doughnuts

Matcha Doughnuts

Lær hvordan du lager deilige matcha doughnuts hjemme. En enkel oppskrift som kombinerer grønn te med søt deig – perfekt for helgen eller spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1/4 kopp sukker (sukker)
  • 1 3/4 teskjeer bakepulver
  • 3/4 teskje kosher-salt
  • 2 kopper kakehvetemel, pluss mer til utbaking
  • 1 stort egg
  • 1/2 kopp kulturmelk
  • 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • Vegetabilsk olje (til steking; ca. 4 kopper)
  • 1 kopp sukker
  • 1 spiseskje matcha
  • 1 kopp melis
  • 1 spiseskje matcha
  • 1 stort eggehvite
  • 2 kopper melis
  • 2 teskjeer matcha
  • En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen granulert sukker, bakepulver, salt og 2 kopper mel i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og tilsett egg, kulturmelk og smør. Bruk en tresleiv eller en slikkepott og bland gradvis inn de tørre ingrediensene til en klissete deig dannes. Vend ut på en lett melet overflate og kna et par ganger til deigen er jevn og ikke har våte områder (pass på å ikke overarbeide deigen, ellers blir den tøff). Kjevl ut deigen til ca. 0,6 cm tykk, og strø mel på overflaten og/eller deigen etter behov for å unngå at den setter seg fast. Stikk ut så mange runde former som mulig med en 8,3 cm utstikker, og bruk deretter en 3,2 cm utstikker for å stikke ut midten av hver runding. Samle opp doughnut-hullene og restene, og kjevle ut igjen; gjenta prosessen til all deigen er brukt opp (3–4 ganger; du skal ha ca. 8 doughnuts). Sett en middels stor kjele med termometer på komfyren. Hell i olje slik at den når opp til ca. 10 cm opp i sidene av kjelen, og varm opp på middels varme til termometeret viser 165°C. Arbeid i porsjoner og stek doughnuts til de er dyp gyldne, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til en rist med papirhåndklær og la avkjøle litt.
  2. 2Visp sammen granulert sukker, bakepulver, salt og 2 kopper mel i en stor bolle. Lag en fordypning i midten og tilsett egg, kulturmelk og smør. Bruk en tresleiv eller en slikkepott og bland gradvis inn de tørre ingrediensene til en klissete deig dannes.
  3. 3Kjevl ut deigen til ca. 0,6 cm tykk, og strø mel på overflaten og/eller deigen etter behov for å unngå at den setter seg fast. Stikk ut så mange runde former som mulig med en 8,3 cm utstikker, og bruk deretter en 3,2 cm utstikker for å stikke ut midten av hver runding. Samle opp doughnut-hullene og restene, og kjevle ut igjen; gjenta prosessen til all deigen er brukt opp (3–4 ganger; du skal ha ca. 8 doughnuts).
  4. 4Sett en middels stor kjele med termometer på komfyren. Hell i olje slik at den når opp til ca. 10 cm opp i sidene av kjelen, og varm opp på middels varme til termometeret viser 165°C. Arbeid i porsjoner og stek doughnuts til de er dyp gyldne, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til en rist med papirhåndklær og la avkjøle litt.
  5. 5For matcha-sukker-toppingen: Visp sammen 1 kopp granulert sukker og 1 ss matcha til ingen klumper gjenstår.
  6. 6Visp sammen 1 kopp granulert sukker og 1 ss matcha til ingen klumper gjenstår.
  7. 7For den søte matcha-pulveret: Visp sammen 1 kopp melis og 1 ss matcha til ingen klumper gjenstår.
  8. 8Visp sammen 1 kopp melis og 1 ss matcha til ingen klumper gjenstår.
  9. 9For matcha-glasuren: Visp sammen 1 stor eggehvite, 2 kopper melis, 2 ts matcha, en klype salt og 1 ss vann til en jevn blanding. Vend de fortsatt varme doughnuts i matcha-sukker-toppingen eller det søte matcha-pulveret, eller dypp dem i matcha-glasuren.
  10. 10Visp sammen 1 stor eggehvite, 2 kopper melis, 2 ts matcha, en klype salt og 1 ss vann til en glatt konsistens.
  11. 11Vend de fortsatt varme doughnuts i matcha-sukker-toppingen eller det søte matcha-pulveret, eller dypp dem i matcha-glasuren.