
Balsamicoeddik, tofu og aspargessalat med pasta
oppskrift på en frisk og smakfull pastasalat med tofu, asparges og balsamico, perfekt for sommermåltider og sunn mat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 pakke (12 unser) ekstra-fast tofu, kuttet i 2x2x1 tommers biter
- 2. 1 pund fersk asparges, trimmed
- 3. 1 pakke (16 unser) bow-tie pasta (farfalle)
- 4. 1/4 kopp ekstra-virgin olivenolje
- 5. 1/4 kopp balsamicoeddik
- 6. 1 pund drue-tomater, delt i to
- 7. 1 kopp smuldret fetaost
- 8. 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum, eller mer etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg tofu på et bakepapirkledd stekebrett.
- 22. Stek tofu i den forvarmede ovnen til den er gjennomstekt og lett brunet, ca. 20 minutter.
- 33. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett asparges og kok uten lokk til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 3–5 minutter. Sil av vannet.
- 44. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann igjen. Kok pastatype (båndpasta) i kokende vann, rør av og til, til den er gjennomkokt men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 12 minutter. Sil av vannet og overfør pastaen til en serveringsskål.
- 55. Varm opp olivenolje og balsamicoeddik i en stekepanne på middels høy varme; stek tofu til væsken har fordampet og tofu er lett sprø, ca. 2–3 minutter.
- 66. Bland tofu, asparges, tomater, fetaost og basilikum sammen med pastaen.