Balsamicoeddik, tofu og aspargessalat med pasta

Balsamicoeddik, tofu og aspargessalat med pasta

oppskrift på en frisk og smakfull pastasalat med tofu, asparges og balsamico, perfekt for sommermåltider og sunn mat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 pakke (12 unser) ekstra-fast tofu, kuttet i 2x2x1 tommers biter
  • 2. 1 pund fersk asparges, trimmed
  • 3. 1 pakke (16 unser) bow-tie pasta (farfalle)
  • 4. 1/4 kopp ekstra-virgin olivenolje
  • 5. 1/4 kopp balsamicoeddik
  • 6. 1 pund drue-tomater, delt i to
  • 7. 1 kopp smuldret fetaost
  • 8. 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Legg tofu på et bakepapirkledd stekebrett.
  2. 22. Stek tofu i den forvarmede ovnen til den er gjennomstekt og lett brunet, ca. 20 minutter.
  3. 33. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett asparges og kok uten lokk til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 3–5 minutter. Sil av vannet.
  4. 44. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann igjen. Kok pastatype (båndpasta) i kokende vann, rør av og til, til den er gjennomkokt men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 12 minutter. Sil av vannet og overfør pastaen til en serveringsskål.
  5. 55. Varm opp olivenolje og balsamicoeddik i en stekepanne på middels høy varme; stek tofu til væsken har fordampet og tofu er lett sprø, ca. 2–3 minutter.
  6. 66. Bland tofu, asparges, tomater, fetaost og basilikum sammen med pastaen.