Laks, couscous og vannkresse-wrap med kremet urte-dressing

Laks, couscous og vannkresse-wrap med kremet urte-dressing

oppskrift på en frisk og smakfull salmon couscous og watercress wrap med kremet urtedressing, perfekt for en lett lunsj eller forrett om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1 1/2 pund laksefilet
  • Extra virgin olivenolje
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 1 1/2 kopper hurtigkokt couscous
  • 2 kopper kokende vann
  • 3 spiseskjeer extra virgin olivenolje
  • 1 sitron, presset
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 1 pint cherrytomater, delt i to
  • 1 agurk, skivet i tynne skiver
  • 4 vårløk, skivet i tynne skiver
  • 1/2 kopp fersk vannløk
  • 1 spiseskje hakkede ferske mynteblader
  • 1 spiseskje hakket fersk persille
  • 1 spiseskje hakket fersk dill
  • 3 spiseskjeer crème fraîche
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 1 spiseskje honning
  • 1/2 sitron, presset
  • 1/4 kopp extra virgin olivenolje
  • En stor håndfull hakkede urter, som mynte, persille, gressløk eller dill
  • 1/2 kopp fersk vannløk
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • Lavash-brød, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Grill laksen: Varm opp en grillpanne på middels høy varme. Gni laksen inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Grill i omtrent 5 minutter på hver side, avhengig av hvor tykk laksefileten er. Ta den av og la den avkjøle.
  2. 2Lag couscousen: Ha couscousen i en bolle og hell over 2 kopper kokende vann. Tilsett 1 spiseskje olivenolje, saften av 1/2 sitron, samt salt og pepper etter smak. Rør forsiktig, dekk til og la det stå til vannet er absorbert, ca. 15 minutter. Fluff med en gaffel, og pass på å skille alle kornene. Tilsett tomater, agurk, vårløk, vannkress, urter, resten av olivenoljen og resten av sitronsaften; krydre med salt og pepper. Vend forsiktig couscousen slik at alle ingrediensene blandes godt.
  3. 3Lag dressingen: Bland alle ingrediensene i en blender og kjør til det er glatt, grønt og kremete. Hvis nødvendig, tynn ut dressingen med en eller to spiseskjeer varmt vann. Smak til og juster krydderet.
  4. 4Monter salaten: Legg et stort stykke lavashbrød på en tallerken og legg på litt av couscousen. Riv laksen i biter med hånden og legg en stor klatt oppå couscousen. Drypp over litt av dressingen og rull sammen wrapsen.