
Kikert- og couscousrett
oppskrift på en enkel og smakfull kikert- og couscousrett som passer perfekt til en lett middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp vann
- 1 kopp ukokt couscous
- 1 (425 gram) boks kikerter, drenert
- 2 roma (plomme) tomater, tynne skiver
- 1 agurk, skrelt og skivet
- 1/4 teskje olivenolje
- 1/4 teskje hvitvinseddik
- hvitløkspulver etter smak
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp vann i en middels kjele. Rør inn couscous, og fjern fra varmen. Dekk til, og la det stå i ca. 5 minutter, til væsken er absorbert. Rør opp med en gaffel.
- 2I en stor bolle blander du couscous og kikerter. Tilsett tomater og agurk. Rør inn olivenolje og eddik i blandingen. Krydre med hvitløkspulver, salt og pepper.