
Parmesan-kylling med svinekjaker og ruccola-figsalat
Lær hvordan du lager saftige parmesan pork chops kombinert med en frisk arugula-fig salat. Perfekt for en smakfull og enkel middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 benfrie, midtstykke svinekoteletter (1 tomme tykke; ca. 140 gram hver)
- 2. Kosher-salt og nykvernet pepper
- 3. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 4. 1/4 kopp revet parmesanost
- 5. 1/2 teskje tørket oregano
- 6. Finrevet skall og saft av 1 sitron
- 7. 1 hvitløksfedd, revet
- 8. 12 tørkede Mission-figener, uten stilk og hakket
- 9. 1 pakke på 5 unser babyruccola (ca. 8 kopper)
- 10. 1 liten fennikeltopp, kjernet og tynne skiver
- 11. 1 kopp fettfrie, krydrede krutonger (ca. 43 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius og dekk et stekebrett med aluminiumsfolie. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Legg i svinekotelettene og stek til de er gyldne, ca. 2 til 3 minutter på hver side. Overfør til det forberedte stekebrettet (behold stekepannen).
- 22. Bland parmesan, oregano, sitrusskall og hvitløk i en liten bolle. Strø over svinekotelettene. Stek til de er akkurat gjennomstekte, ca. 5 minutter. Ta ut av ovnen og la hvile i 5 minutter.
- 33. I mellomtiden, tilsett fiken og 3 spiseskjeer vann i den reserverte stekepannen. Kok opp på middels lav varme til fiken er myke og mesteparten av vannet har fordampet, ca. 2 minutter; krydre med salt og pepper. Overfør til en stor bolle og tilsett ruccola, fennikel, krutonger, den resterende spiseskjeen vegetabilsk olje og sitronsaft; vend forsiktig. Server med svinekotelettene.
- 44. Fotograf: Charles Masters