
Pizzadeig
Lær hvordan du lager perfekt pizzadeig hjemme. En enkel oppskrift med få ingredienser, ideell for en rask og smakfull pizza.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 1/2 til 4 kopper brødmel, pluss mer til utkjevling (Chef's Note: Bruk av brødmel gir en sprøere skorpe. Hvis du ikke finner brødmel, kan du erstatte det med hvetemel for alle formål, som vil gi en seigere skorpe.)
- 1 teskje sukker
- 1 pose tørrgjær, instant
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 1/2 kopper vann, 43°C
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss 2 teskjeer
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bland mel, sukker, gjær og kosher-salt i en bolle til en kjøkkenmaskin og bland godt.
- 3Mens maskinen går, tilsett vann og 2 spiseskjeer av oljen, og kjør til deigen former seg til en ball.
- 4Hvis deigen er klissete, tilsett mer mel, én spiseskje om gangen, til deigen samler seg i en fast ball.
- 5Hvis deigen er for tørr, tilsett mer vann, én spiseskje om gangen.
- 6Skyv deigen ut på en lett melet overflate og kna den forsiktig til en jevn, fast ball.
- 7Smør en stor bolle med de resterende 2 teskjeene olivenolje, legg deigen i bollen, dekk med plastfolie og sett den på et varmt sted for å doble i størrelse, ca. 1 time.
- 8Ta deigen ut av bollen og legg den på en lett melet overflate, del den i to like store deler.
- 9Dekk hver del med et rent kjøkkenhåndkle eller plastfolie og la dem hvile i 10 minutter.