Fusilli med tomat, ruccola og fetaost

Fusilli med tomat, ruccola og fetaost

oppskrift på fusilli med frisk tomat, pepperaktig arugula og kremet fetaost. perfekt for en rask og smakfull middag på sommeren eller helår.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Kosher salt etter smak, pluss 1 ½ teskjeer
  • 2. 450 gram fusillipasta (skruer)
  • 3. ¼ rød løk, finhakket (ca. ½ kopp)
  • 4. 2 store modne tomater (ca. 450 gram), i terninger
  • 5. Nykvernet svart pepper
  • 6. 1 spiseskje hakkede friske oregano-blader (ca. 2 kvister)
  • 7. 1 hvitløksfedd
  • 8. 1 rød paprika, ristet, skrelt og frøet (se Kok’s notat)
  • 9. 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 10. ⅓ kopp fruktig ekstra jomfru olivenolje
  • 11. 2 bunt(er) ruccola, ca. 225 gram, vasket, stilket og revet i biter
  • 12. 115 gram fransk fetaost, smuldret (ca. 1 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med kaldt vann på høy varme, og salt det rikelig. Tilsett pastaen og kok, rør av og til, til den er al dente – myk, men ikke grøtete. Sil av pastaen i en sil over vasken. Skyll med kaldt vann, og rist av overflødig vann.
  2. 22. I mellomtiden legger du løkene i en liten bolle med kaldt vann.
  3. 33. Ha tomatene i en stor bolle og krydre med 1 teskje salt og litt pepper. Hakk oreganoen sammen med hvitløken og den resterende halvteskjeen salt. Bruk deretter den flate siden av kniven til å mose og smøre blandingen til en grov pasta. Strø hvitløksblandingen over tomatene.
  4. 44. Kutt paprikaen i omtrent samme størrelse som tomatene, og tilsett i salaten. Sil av løken, tørk den forsiktig, og ha den i tomatblandingen. Tilsett eddik og olivenolje, og vend det hele godt sammen. Ha i den avsilte pastaen og vend forsiktig. (Salaten kan forberedes fram til dette punktet opptil 2 timer i forveien og oppbevares i kjøleskapet.)
  5. 55. Rett før servering blander du ruccolablader inn i salaten, og tilsetter osten. Vend lett. Smak til med salt og pepper, og server.