Kyllingkarri I
Lær hvordan du lager en deilig kylling curry med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask middag som hele familien vil elske.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (1,4 kg) hel kylling, skinn fjernet og delt i biter
- 2. 3 løk, hakket
- 3. 1 teskje malt kanel
- 4. 1 laurbærblad
- 5. 2 hvitløksfedd, knust
- 6. 1/4 teskje malt ingefær
- 7. 1 teskje paprika
- 8. 3 spiseskjeer karrypulver
- 9. 1/2 teskje hvitt sukker
- 10. Saften av 1/2 sitron
- 11. 1/2 teskje cayennepepper
- 12. 1 spiseskje tomatpuré
- 13. En klype salt
- 14. 1/4 kopp olivenolje
- 15. vann til å dekke
Fremgangsmåte
- 11. Stek løken i olivenolje til den er gyldenbrun. Tilsett kanel og laurbærblad. Fortsett å røre og tilsett ingefær, paprika, karri, sukker, salt og hvitløk. Rør i ytterligere 2 minutter. Blandingen vil bli omtrent som en pasta.
- 22. Tilsett kyllingbiter og tomat. Hell i nok vann til å dekke kyllingen. La det småkoke til kyllingen er ferdig, ca. 20 minutter.
- 33. Rett før servering, tilsett sitronsaft og cayennepepper. La det småkoke i ytterligere 5 minutter.