Kyllingkarri I

Kyllingkarri I

Lær hvordan du lager en deilig kylling curry med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask middag som hele familien vil elske.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 (1,4 kg) hel kylling, skinn fjernet og delt i biter
  • 2. 3 løk, hakket
  • 3. 1 teskje malt kanel
  • 4. 1 laurbærblad
  • 5. 2 hvitløksfedd, knust
  • 6. 1/4 teskje malt ingefær
  • 7. 1 teskje paprika
  • 8. 3 spiseskjeer karrypulver
  • 9. 1/2 teskje hvitt sukker
  • 10. Saften av 1/2 sitron
  • 11. 1/2 teskje cayennepepper
  • 12. 1 spiseskje tomatpuré
  • 13. En klype salt
  • 14. 1/4 kopp olivenolje
  • 15. vann til å dekke

Fremgangsmåte

  1. 11. Stek løken i olivenolje til den er gyldenbrun. Tilsett kanel og laurbærblad. Fortsett å røre og tilsett ingefær, paprika, karri, sukker, salt og hvitløk. Rør i ytterligere 2 minutter. Blandingen vil bli omtrent som en pasta.
  2. 22. Tilsett kyllingbiter og tomat. Hell i nok vann til å dekke kyllingen. La det småkoke til kyllingen er ferdig, ca. 20 minutter.
  3. 33. Rett før servering, tilsett sitronsaft og cayennepepper. La det småkoke i ytterligere 5 minutter.