
Souvlaki -- Små spyd av svinekjøtt
Lær hvordan du lager deilige souvlaki, små grillet spyd av saftig svinekjøtt, perfekt for sommerfest eller hverdagsmiddag. Enkel oppskrift med tips og triks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund benfri svinekjøttskulder, i 3,8 cm terninger
- 2. 1/2 kopp sitronsaft
- 3. 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 4. 2 spiseskjeer fersk oregano, hakket
- 5. 1 spiseskje fersk timian, hakket
- 6. 2 spiseskjeer hvitløk, hakket
- 7. 3 spiseskjeer olivenolje
- 8. Salt, etter smak
- 9. Nykvernet svart pepper, etter smak
- 10. 6 pitabrød
- 11. Raspede salatblader, oppskrift under
- 12. 3 kopper hakket grønn salat
- 13. 1 liten hvit løk, tynne skiver i halvmåner
- 14. 3 store runde tomater, medium terninger
- 15. 1/2 kopp olivenolje
- 16. 3 spiseskjeer rødvinseddik
- 17. 1 teskje tørket oregano
- 18. Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: Trepinner, 20 cm lange.
- 22. Bløtlegg pinnene i vann i minst én time. I en bolle, bland sammen svinekjøtt, sitronsaft, rødvinseddik, oregano, timian, hvitløk, olivenolje, salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i 3 timer eller over natten. På de 20 cm lange pinnene plasserer du 5 kjøttbiter. Legg dem på en varm grill og grill sakte (uten flamme), mens du fortsetter å børste på marinade, til kjøttet er ferdig. Server umiddelbart i en pita, toppet med revet salat.
- 33. Bland alle ingrediensene i en stor bolle, smak til og juster krydderet etter behov.