Svinekotletter med hage-ris

Svinekotletter med hage-ris

en enkel oppskrift på svinekoteletter servert med frisk hageris. perfekt for en smakfull middag på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 stk. svinekoteletter, ca. 2,5 cm tykke
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 1/2 teskje paprika
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 boks (ca. 400 g) grønnsaksbuljong
  • 1 kopp ukokt langkornet hvit ris
  • 1 boks (ca. 410 g) italienske hakkede tomater, drenert
  • 1/2 kopp hakket grønn paprika
  • 1/2 kopp hakket oransje paprika
  • 1/3 kopp hakket grønn løk
  • 1/2 kopp tynne skiver av ferske sopp

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 2Krydre svinekotelettene med salt, pepper og paprika. Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme. Surr hvitløken i omtrent ett minutt, og brun deretter svinekotelettene i ca. to minutter på hver side.
  3. 3I en kjele, kok opp grønnsaksbuljong og ris. Bland inn de italienske hakkede tomatene, grønn paprika, oransje paprika, grønn løk og sopp, og kok i ca. 5 minutter, til det er gjennomvarmt. Overfør alt til en ildfast form på 23x33 cm. Legg svinekotelettene oppå ris og grønnsaker.
  4. 4Dekk til formen, og stek i ovnen på forhåndsvarmet temperatur i én time, eller til ris og grønnsaker er møre, og kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit).