Svinekotletter med hage-ris
en enkel oppskrift på svinekoteletter servert med frisk hageris. perfekt for en smakfull middag på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 stk. svinekoteletter, ca. 2,5 cm tykke
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje paprika
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1 boks (ca. 400 g) grønnsaksbuljong
- 1 kopp ukokt langkornet hvit ris
- 1 boks (ca. 410 g) italienske hakkede tomater, drenert
- 1/2 kopp hakket grønn paprika
- 1/2 kopp hakket oransje paprika
- 1/3 kopp hakket grønn løk
- 1/2 kopp tynne skiver av ferske sopp
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Krydre svinekotelettene med salt, pepper og paprika. Varm opp oljen i en stekepanne på middels varme. Surr hvitløken i omtrent ett minutt, og brun deretter svinekotelettene i ca. to minutter på hver side.
- 3I en kjele, kok opp grønnsaksbuljong og ris. Bland inn de italienske hakkede tomatene, grønn paprika, oransje paprika, grønn løk og sopp, og kok i ca. 5 minutter, til det er gjennomvarmt. Overfør alt til en ildfast form på 23x33 cm. Legg svinekotelettene oppå ris og grønnsaker.
- 4Dekk til formen, og stek i ovnen på forhåndsvarmet temperatur i én time, eller til ris og grønnsaker er møre, og kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit).