
Eplepai-cupcakes
lær hvordan du lager deilige apple pie cupcakes med sprø skorpe og saftig eplefyll. perfekt til kaker, dessert eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3 mellomstore epler, kjernet og skrelt, skåret i 1/8-tommers tykke skiver
- 3 spiseskjeer sukker, pluss litt ekstra til å strø over
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- En stor klype malt kanel
- En klype fint salt
- 2 spiseskjeer usaltet smør, pluss smør til pensling
- 2 teskjeer hvetemel
- Kokespray
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 1 teskje malt kanel
- 1/4 teskje nyrevet muskatnøtt
- 1/4 teskje fint salt
- 3/4 kopp sukker
- 2 store egg, romtempererte
- 1 1/2 staver (12 spiseskjeer) usaltet smør, smeltet
- 2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp melk, pluss 1 spiseskje til pensling
- 3/4 kopp kremfløte
- 2 spiseskjeer melis
- 1 spiseskje rømme
- Malt kanel, til å strø over
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: En sprøytepose eller en stor, lufttett plastpose.
- 2Til fyllet: Bland eplene, sukker, sitronsaft, kanel og salt i en middels stor bolle. Smelt smøret i en middels stor stekepanne over middels varme. Tilsett eplene, og kok under omrøring ofte til eplene er møre, men fortsatt bøyelige, og væsken begynner å småkoke, omtrent 6 minutter. Tilsett melet, og rør til det er oppløst og væsken tykner. Ta pannen av varmen, og la fyllet avkjøles helt. Fordel fyllet jevnt i 12 små hauger; sett til side.
- 3Til cupcakes: Plasser en ovnsrist i midten av ovnen, og forvarm til 175 °C (350 °F). Kle en muffinsform med 12 papirformer, og spray både formene og toppen av formen med matlagingsspray.
- 4Sikt melet, bakepulveret, kanelen, muskatnøtten og saltet sammen i en middels bolle. Pisk sukker og egg i en annen middels bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til det er lyst og kremaktig, ca. 2 minutter. Mens du fortsetter å piske, hell gradvis inn smøret, og tilsett vaniljen. Still mikseren på middels lav hastighet, og tilsett halvparten av melblandingen. Tilsett melken, deretter resten av melblandingen, og pass på å ikke overblande røren. Røren vil være tynn, som pannekakerøre; hell den over i en målebeger med væske for enklere å fylle muffinsformene.
- 5Fordel røren jevnt i muffinsformene. Topp hver med en liten haug av eplefyllet. Stek i 15 minutter (cupcakesene vil utvide seg en del). Ta formen ut av ovnen, pensle forsiktig toppene med smør og dryss over sukker. Fortsett å steke til toppene på cupcakesene, som vil steke og puffe rundt eplefyllet, spretter tilbake når du trykker på dem, ytterligere 6 til 8 minutter. La cupcakesene avkjøles i formen i noen minutter, før de flyttes over på en rist for å avkjøles helt.
- 6Til pisket krem: Pisk kremfløte, melis og rømme i en middels bolle med en elektrisk mikser på middels høy hastighet til blandingen danner myke topper. Overfør kremen til en sprøytepose eller en lufttett plastpose (klipp av tuppen). Pynt hver cupcake med en liten klatt av den piskede kremen (ikke dekk helt til cupcakeen), og dryss over kanel.