Antipasti av salumi

Antipasti av salumi

oppskrift på antipasti de salumi, deilige italienske forretter med ulike spekematvarianter, perfekt for en smakfull start på måltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 16 skiver prosciutto di Parma eller prosciutto San Daniele
  • 16 skiver Bresaola med olje, sitron og Parmigiano, oppskrift følger
  • 16 skiver importert mortadella
  • 16 skiver importert sopressata
  • 1/4 pund fontina, tynne skiver og formet som dekorative juletre
  • 1/3 pund mozzarella, skåret i 1/4-tommers tykke skiver og formet som dekorative stjerner
  • 1 cantaloupe, til garnityr
  • 1 honningmelon, til garnityr
  • 5 unser importert bresaola, skivet så tynt som papir
  • 1/4 kopp extra virgin olivenolje
  • 1 stor sitron, presset
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 unser Parmesan, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 1Anrett alle ingrediensene dekorativt på et fat.
  2. 2Legg bresaolaen på serveringsfatet eller på individuelle tallerkener. Drypp med olivenolje, og strø over sitronsaft og flere kverninger av svart pepper. Topp med parmesan.