Antipasti av salumi
oppskrift på antipasti de salumi, deilige italienske forretter med ulike spekematvarianter, perfekt for en smakfull start på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 16 skiver prosciutto di Parma eller prosciutto San Daniele
- 16 skiver Bresaola med olje, sitron og Parmigiano, oppskrift følger
- 16 skiver importert mortadella
- 16 skiver importert sopressata
- 1/4 pund fontina, tynne skiver og formet som dekorative juletre
- 1/3 pund mozzarella, skåret i 1/4-tommers tykke skiver og formet som dekorative stjerner
- 1 cantaloupe, til garnityr
- 1 honningmelon, til garnityr
- 5 unser importert bresaola, skivet så tynt som papir
- 1/4 kopp extra virgin olivenolje
- 1 stor sitron, presset
- Nykvernet svart pepper
- 1 unser Parmesan, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Anrett alle ingrediensene dekorativt på et fat.
- 2Legg bresaolaen på serveringsfatet eller på individuelle tallerkener. Drypp med olivenolje, og strø over sitronsaft og flere kverninger av svart pepper. Topp med parmesan.