Kremet pancettadressing

Kremet pancettadressing

Lær hvordan du lager en kremet pancetta dressing som passer perfekt til salater og forretter. En enkel oppskrift for en rik og smakfull dressing.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 2. 1 ½ kopper grovhakket pancetta
  • 3. 1 løk, finhakket
  • 4. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 2 spiseskjeer finhakkede ferske timianblader
  • 6. ¼ kopp eplesidereddik
  • 7. 1 kopp majones
  • 8. 1 kopp rømme
  • 9. Nykvernet svart pepper
  • 10. 3 hoder isbergsalat, delt i kvarter og vasket

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en kjele over middels høy varme. Når pannen er varm, tilsett olivenolje og varm opp. Når oljen er varm, tilsett pancetta og stek, og karamelliser i omtrent 10 til 15 minutter. Rør løk inn i blandingen, vend og stek i ytterligere 10 minutter, til løken begynner å bli brun. Tilsett hvitløk, timian og eplesidereddik, og fjern fra varmen. La blandingen avkjøles i omtrent en halv time.
  2. 22. Ha den avkjølte blandingen i en bolle, tilsett majones og rømme. Krydre med svart pepper etter smak. Server over isbergsalatbåter.