
Kremet pancettadressing
Lær hvordan du lager en kremet pancetta dressing som passer perfekt til salater og forretter. En enkel oppskrift for en rik og smakfull dressing.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer olivenolje
- 2. 1 ½ kopper grovhakket pancetta
- 3. 1 løk, finhakket
- 4. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 5. 2 spiseskjeer finhakkede ferske timianblader
- 6. ¼ kopp eplesidereddik
- 7. 1 kopp majones
- 8. 1 kopp rømme
- 9. Nykvernet svart pepper
- 10. 3 hoder isbergsalat, delt i kvarter og vasket
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp en kjele over middels høy varme. Når pannen er varm, tilsett olivenolje og varm opp. Når oljen er varm, tilsett pancetta og stek, og karamelliser i omtrent 10 til 15 minutter. Rør løk inn i blandingen, vend og stek i ytterligere 10 minutter, til løken begynner å bli brun. Tilsett hvitløk, timian og eplesidereddik, og fjern fra varmen. La blandingen avkjøles i omtrent en halv time.
- 22. Ha den avkjølte blandingen i en bolle, tilsett majones og rømme. Krydre med svart pepper etter smak. Server over isbergsalatbåter.