Champagne- og Brie-fondue

Champagne- og Brie-fondue

Oppdag hvordan du lager en deilig champagne brie fondue. Perfekt for en spesiell anledning eller en elegant forrett. Enkelt og smakfullt!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 teskjeer maisstivelse
  • 2 spiseskjeer Kirsch
  • 450 gram brieost (omtrent 2 små hjul), avkjølt
  • 1 hvitløksfedd, delt i to
  • 1 kopp tørr Champagne
  • 1 teskje sitronsaft
  • 1/8 teskje hvit pepper
  • 1 baguette, skåret i terninger, med noe av skorpen på hver terning

Fremgangsmåte

  1. 1Lag en jevning av maisstivelse og Kirsch, og sett den til side kort. Skjær den avkjølte brien i små biter.
  2. 2Gni innsiden av en kjele med hvitløksfellen. På middels varme kok opp Champagne og sitronsaft. Skru ned varmen og rør inn brien. Bland jevningen av maisstivelse og Kirsch inn i ostekjelen, og rør i et par minutter til blandingen er glatt og tykk. Overfør til en fonduegryte over en flamme, og krydre med hvit pepper. Server med brødterninger på fonduegafler.