Champagne- og Brie-fondue
Oppdag hvordan du lager en deilig champagne brie fondue. Perfekt for en spesiell anledning eller en elegant forrett. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 teskjeer maisstivelse
- 2 spiseskjeer Kirsch
- 450 gram brieost (omtrent 2 små hjul), avkjølt
- 1 hvitløksfedd, delt i to
- 1 kopp tørr Champagne
- 1 teskje sitronsaft
- 1/8 teskje hvit pepper
- 1 baguette, skåret i terninger, med noe av skorpen på hver terning
Fremgangsmåte
- 1Lag en jevning av maisstivelse og Kirsch, og sett den til side kort. Skjær den avkjølte brien i små biter.
- 2Gni innsiden av en kjele med hvitløksfellen. På middels varme kok opp Champagne og sitronsaft. Skru ned varmen og rør inn brien. Bland jevningen av maisstivelse og Kirsch inn i ostekjelen, og rør i et par minutter til blandingen er glatt og tykk. Overfør til en fonduegryte over en flamme, og krydre med hvit pepper. Server med brødterninger på fonduegafler.