Spanakopita

Spanakopita

lær hvordan du lager den deilige og sprø spankopita med denne enkle oppskriften. perfekt som forrett eller lett måltid, med ferske ingredienser og smakfulle krydder.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 bokser frossen spinat, tint og væsken presset ut
  • 2. 1 bunt vårløk, finhakket, både hvite og grønne deler
  • 3. 1/2 kopp hakket persille
  • 4. 1/2 kopp hakket frisk dill
  • 5. 1 1/2 kopper fetaost, revet eller smuldret
  • 6. 1/2 kopp cottage cheese
  • 7. 5 egg
  • 8. 1/2 kopp hvetekrem
  • 9. 1 kopp olivenolje
  • 10. Salt og pepper
  • 11. 10 ark filodeig

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader. I en stor blandebolle, tilsett spinat, vårløk, persille og dill, og vend det godt sammen. Tilsett osten og vend igjen. Tilsett eggene og deretter hvetekremen. Arbeid eggene og hvetekremen inn i blandingen med hendene. Når det er godt blandet, hell over ½ kopp olivenolje og bruk en skje til å dekke blandingen godt. Krydre med salt og pepper.
  2. 22. Smør en ildfast form på 23 x 33 cm med olivenolje. Legg ett lag med filodeig i bunnen av formen. Pensle med olivenolje og gjenta med ytterligere fire lag. Fordel spinatblandingen jevnt over de lagdelte og oljede filodeigbladene. Legg på fem nye lag med filodeig, og pensle hvert lag med olje. Med en skarp kniv, skjær filodeigen øverst i serveringsstørrelser. Stek i ca. 45 minutter, eller til filodeigen er gyllenbrun og fyllet inni er gjennomvarmt.