
Sjømatgumbo
Lær hvordan du lager en deilig seafood gumbo med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer gjestene dine.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp olje
- 2/3 kopp mel
- 1 kopp hakket løk
- 1/2 kopp hakket selleri
- 1/2 kopp hakket fersk persille
- 1/2 kopp hakket søt paprika
- 1/2 kopp hakket grønn løk (scallions)
- 1 pund rensede reker
- 1 pint østers med væske
- 1 pund krabbekjøtt
- 4 kvart vann
- Salt og nykvernet svart pepper
- Kokt hvit ris som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Lag en roux ved å blande olje og mel i en dyp gryte og koke over middels lav varme til den blir mørk brun, ca. 12 minutter. Tilsett løken og bland godt. Deretter, tilsett selleri, persille, søt paprika og grønn løk, og bland godt. La det koke i ca. 25 minutter.
- 2Tilsett reker, østers, østersjuice og krabbekjøtt, og bland godt sammen. Tilsett vann, og kok i 1 time. Krydre med salt og pepper etter smak. Server over ris.