Indonesisk krydret ris

Indonesisk krydret ris

Lær å lage autentisk indonesisk krydret ris med krydder som gir en rik og aromatisk smak. Perfekt som hovedrett eller tilbehør for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer peanøttolje
  • 1 stor løk, hakket
  • 2 jalapeño-chili, frøet men ikke deveined, finhakket
  • 1 teskje gurkemeie
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 450 gram langkornet hvit ris
  • 2 bokser á 410 gram kyllingbuljong
  • 1/3 kopp vann
  • 1 laurbærblad
  • Hakket grønn løk, toppene
  • 450 gram grønne bønner, trimmede
  • 4 store gulrøtter, skrelt og skåret i medium-tynne skiver på diagonalen
  • 1/2 liten hode rødkål, delt i to, deretter kuttet på tvers i 1/2-tommers brede biter
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 4 ferske ingefærskiver
  • 1/2 teskje salt
  • 3 spiseskjeer kyllingbuljong eller vann
  • 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 2 teskjeer orientalsk sesamolje

Fremgangsmåte

  1. 1For risotto: Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels lav varme. Tilsett hakket løk og chili og rør til løken er gjennomsiktig, ca. 8 minutter. Bland inn gurkemeie og malt kanel. Tilsett ris og rør i 2 minutter. Hell i kyllingkraft, vann og laurbærblad. Kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til og kok til væsken er absorbert, ca. 20 minutter. Form ris i midten av et serveringsfat. Strø over hakket grønn løk. Omgi med wokede grønnsaker.
  2. 2Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels lav varme. Tilsett hakket løk og chili og rør til løken er gjennomsiktig, ca. 8 minutter. Bland inn gurkemeie og malt kanel. Tilsett ris og rør i 2 minutter. Hell i kyllingkraft, vann og laurbærblad. Kok opp. Skru ned varmen til lav, dekk til og kok til væsken er absorbert, ca. 20 minutter.
  3. 3Form ris i midten av et serveringsfat. Strø over hakket grønn løk. Omgi med wokede grønnsaker.
  4. 4For wok: Kok bønner og gulrøtter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet. (Kan forberedes 1 dag i forveien. La det komme til romtemperatur før videre tilberedning.) Skyll kål og la det renne godt av rett før koking. Varm opp vegetabilsk olje i en wok eller stor, tykkbunnet stekepanne over høy varme. Tilsett ingefær; press og rør til det er aromatisk. Tilsett kål og rør for å dekke med olje. Strø over 1/2 teskje salt. Tilsett kraft, skru ned varmen til lav, dekk til og kok i 2 minutter. Fjern lokket, øk varmen til høy, tilsett grønne bønner og gulrøtter og wok til det er gjennomvarmt. Bland inn limesaft og sesamolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Kast ingefæren og server.
  5. 5Kok bønner og gulrøtter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er akkurat møre, ca. 4 minutter. Sil av vannet. (Kan forberedes 1 dag i forveien. La det komme til romtemperatur før videre tilberedning.)
  6. 6Skyll kål og la det renne godt av rett før koking. Varm opp vegetabilsk olje i en wok eller stor, tykkbunnet stekepanne over høy varme. Tilsett ingefær; press og rør til det er aromatisk. Tilsett kål og rør for å dekke med olje. Strø over 1/2 teskje salt.
  7. 7Tilsett kraft, skru ned varmen til lav, dekk til og kok i 2 minutter. Fjern lokket, øk varmen til høy, tilsett grønne bønner og gulrøtter og wok til det er gjennomvarmt. Bland inn limesaft og sesamolje. Krydre med salt og pepper etter smak. Kast ingefæren og server.