Perfekt bakt jerk-kylling

Perfekt bakt jerk-kylling

Lær hvordan du lager perfekt bakt jerk kylling med denne enkle oppskriften. Saftig, krydret og perfekt til middag eller grillkos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 teskje salt, eller etter smak
  • 2. 1 teskje malt allehånde
  • 3. 1 teskje brunt sukker, pakket
  • 4. 1 teskje løkpulver
  • 5. 1/2 teskje tørket finhakket hvitløk
  • 6. 1/2 teskje malt muskatnøtt
  • 7. 1/2 teskje svart pepper
  • 8. 1/2 teskje malt ingefær
  • 9. 1/4 teskje cayennepepper
  • 10. 1/4 teskje malt kanel
  • 11. 1/4 teskje tørkede timianblader
  • 12. 1 (900–1350 gram) hel kylling, delt i biter
  • 13. 1/4 kopp vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag en jerk-rub ved å blande salt, allspice, brunt sukker, løkpulver, hvitløk, muskatnøtt, pepper, ingefær, cayennepepper, kanel og timian. Vend kyllingstykkene i krydderblandingen, dekk til, og la marinere i kjøleskapet i 2 til 4 timer.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Hell vegetabilsk olje i en ildfast form på 23 x 33 cm.
  3. 33. Legg kyllingstykkene med skinnsiden opp i ildfastformen. Stek i den forvarmede ovnen i 1 time og 20 minutter, til kjøttet ikke lenger er rosa nær beinet. Sett ovnen på grill (broil) og stek til skinnet blir sprøtt, i 2 til 5 minutter.