Perfekt bakt jerk-kylling
Lær hvordan du lager perfekt bakt jerk kylling med denne enkle oppskriften. Saftig, krydret og perfekt til middag eller grillkos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje salt, eller etter smak
- 2. 1 teskje malt allehånde
- 3. 1 teskje brunt sukker, pakket
- 4. 1 teskje løkpulver
- 5. 1/2 teskje tørket finhakket hvitløk
- 6. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 7. 1/2 teskje svart pepper
- 8. 1/2 teskje malt ingefær
- 9. 1/4 teskje cayennepepper
- 10. 1/4 teskje malt kanel
- 11. 1/4 teskje tørkede timianblader
- 12. 1 (900–1350 gram) hel kylling, delt i biter
- 13. 1/4 kopp vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
- 11. Lag en jerk-rub ved å blande salt, allspice, brunt sukker, løkpulver, hvitløk, muskatnøtt, pepper, ingefær, cayennepepper, kanel og timian. Vend kyllingstykkene i krydderblandingen, dekk til, og la marinere i kjøleskapet i 2 til 4 timer.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Hell vegetabilsk olje i en ildfast form på 23 x 33 cm.
- 33. Legg kyllingstykkene med skinnsiden opp i ildfastformen. Stek i den forvarmede ovnen i 1 time og 20 minutter, til kjøttet ikke lenger er rosa nær beinet. Sett ovnen på grill (broil) og stek til skinnet blir sprøtt, i 2 til 5 minutter.