Sitron-ingwergvafler
Lær hvordan du lager sprø lemon-ginger wafers med frisk sitron og krydret ingefær. Perfekt som en lett snack eller dessert. Enkelt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 stk. ingefær på 3 tommer, skrelt
- 1 ½ kopper hvetemel
- 3 ss maisstivelse
- 1/4 ts salt
- 1 ½ staver usaltet smør, romtemperert
- ½ kopp pluss ⅓ kopp melis
- 2 ts finrevet sitronskall
- 3 ss fersk sitronsaft
- 1 ts vaniljeekstrakt
- Hakket kandisert ingefær, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Finriv ingefæren fint i en finmasket sil over en bolle. Press med baksiden av en skje for å presse ut saften (du trenger 1 spiseskje saft); sett til side. Visp melet, maisstivelsen og saltet i en middels stor bolle.
- 2Pisk smør og 1/2 kopp melis i en stor bolle med en mikser på middels-høy hastighet til det er lyst og luftig, 3 til 5 minutter. Rør inn sitrusskallet, 2 spiseskjeer sitronsaft, vaniljen og ingefærsaften. Skru ned mikserens hastighet til lav; tilsett melet og rør til det akkurat er blandet.
- 3Del deigen i to deler og form hver del til en 1 x 9 tommer lang pølse på plastfolie. Pakk inn og frys til de er faste, ca. 1 time.
- 4Plasser rister i øvre og nedre del av ovnen og forvarm til 175°C (350°F). Legg to bakepapirkledde stekebrett. Fjern plasten fra pølsene og skjær dem i ¼ tommer tykke skiver. Legg skivene med 1 tomme mellomrom på de forberedte stekebrettene. Stek, bytt plass på brettene halvveis, til kantene er gylne, ca. 13 minutter. La dem avkjøle i 5 minutter på stekebrettene, før de flyttes over på rister for å avkjøle helt.
- 5Lag glasuren: Ha resten av 1/3 kopp melis i en bolle; rør inn 2 til 3 teskjeer sitronsaft, litt om gangen, til glasuren er smørbar. Smør glasuren på kjeksene og pynt med kandisert ingefær; la det sette seg i 30 minutter.
- 6Fotograf: Andrew Purcell