Hello Fresh Mobile Banner
Oreganobrod med løk

Oreganobrod med løk

Lær hvordan du lager deilig oregano og løkbrød med enkel oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Rask, enkel og smakfull oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 ss olivenolje
  • 2. 1/2 kopp hakket løk
  • 3. 1 1/2 kopper varmt vann (40°C; 45°C)
  • 4. 1 pose tørrgjær
  • 5. 1 teskje sukker
  • 6. ca. 4 1/2 kopper usøtet hvetemel
  • 7. 2 1/2 teskjeer salt
  • 8. 1/4 kopp hakket fersk oregano
  • 9. 1 egg, vispet med 1 ss vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en tung liten stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen. La avkjøle. Hell 1 ½ kopp varmt vann i en liten bolle. Rør inn gjær og sukker. La stå til det skummer, ca. 10 minutter. Bland 4 kopper mel og salt i en stor bolle. Rør inn løk og eventuell olje som er igjen i pannen. Tilsett gjærblandingen og oregano, og bland godt. Elt kort i bollen til deigen akkurat samler seg. Vend deigen ut på en godt melet arbeidsflate. Elt til deigen er glatt og elastisk, og tilsett mer mel med spiseskjeer etter behov for å unngå at den setter seg fast, ca. 10 minutter. Smør en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen og vend den slik at den blir dekket av oljen. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve i et lunt, trekkfritt område til den er doblet i størrelse, ca. 1 time. Smør et tungt, stort bakebrett med olje. Slå ned deigen. Vend den ut på en melet arbeidsflate og elt kort. Del deigen i to like store deler. Form hver del til en glatt rund bolle på ca. 15 cm i diameter. Plasser bollene på det forberedte bakebrettet. Dekk med kjøkkenhåndkle. La heve i et lunt, trekkfritt område til de er doblet i størrelse, ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Pensle hver bolle med litt av det sammenpiskede egget. Stek i 10 minutter. Skru ned ovnstemperaturen til 180°C (350°F). Stek videre til brødene er gyldne og høres hule ut når du banker på bunnen, ca. 35 minutter. Overfør brødene til rist og avkjøl. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk godt inn i aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)