Oreganobrod med løk
Lær hvordan du lager deilig oregano og løkbrød med enkel oppskrift. Perfekt til frokost eller som tilbehør. Rask, enkel og smakfull oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 1/2 kopp hakket løk
- 3. 1 1/2 kopper varmt vann (40°C; 45°C)
- 4. 1 pose tørrgjær
- 5. 1 teskje sukker
- 6. ca. 4 1/2 kopper usøtet hvetemel
- 7. 2 1/2 teskjeer salt
- 8. 1/4 kopp hakket fersk oregano
- 9. 1 egg, vispet med 1 ss vann
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en tung liten stekepanne over middels varme. Tilsett hakket løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Fjern fra varmen. La avkjøle. Hell 1 ½ kopp varmt vann i en liten bolle. Rør inn gjær og sukker. La stå til det skummer, ca. 10 minutter. Bland 4 kopper mel og salt i en stor bolle. Rør inn løk og eventuell olje som er igjen i pannen. Tilsett gjærblandingen og oregano, og bland godt. Elt kort i bollen til deigen akkurat samler seg. Vend deigen ut på en godt melet arbeidsflate. Elt til deigen er glatt og elastisk, og tilsett mer mel med spiseskjeer etter behov for å unngå at den setter seg fast, ca. 10 minutter. Smør en stor bolle med olje. Legg deigen i bollen og vend den slik at den blir dekket av oljen. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle. La deigen heve i et lunt, trekkfritt område til den er doblet i størrelse, ca. 1 time. Smør et tungt, stort bakebrett med olje. Slå ned deigen. Vend den ut på en melet arbeidsflate og elt kort. Del deigen i to like store deler. Form hver del til en glatt rund bolle på ca. 15 cm i diameter. Plasser bollene på det forberedte bakebrettet. Dekk med kjøkkenhåndkle. La heve i et lunt, trekkfritt område til de er doblet i størrelse, ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 230°C (450°F). Pensle hver bolle med litt av det sammenpiskede egget. Stek i 10 minutter. Skru ned ovnstemperaturen til 180°C (350°F). Stek videre til brødene er gyldne og høres hule ut når du banker på bunnen, ca. 35 minutter. Overfør brødene til rist og avkjøl. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Pakk godt inn i aluminiumsfolie og oppbevar i romtemperatur.)