Vannmelonpudding

Vannmelonpudding

Lær hvordan du lager en frisk og deilig vannmelonpudding som er perfekt for varme sommerdager. En enkel oppskrift som alle kan like!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 kopper grovhakket, frøet vannmelon (fra et stykke på 4 ½ pund, skallet fjernet)
  • 2. ¼ kopp maisstivelse
  • 3. ½ kopp pluss 1 teskje sukker
  • 4. 1 teskje anisfrø
  • 5. 2 teskjeer fersk sitronsaft, eller etter smak
  • 6. ⅓ kopp kremfløte
  • 7. Pynt: hakkede, skrellede pistacienøtter (ikke farget røde); hvite eller mørke sjokoladespon, fjernet med en grønnsaksskreller

Fremgangsmåte

  1. 11. Puréér vannmelon i en blender til den er glatt, hell deretter gjennom en finmasket sil i en kjele på 2 liter, press på fruktkjøttet og kast eventuelle resterende faste stoffer. Mål opp omtrent 1/4 kopp vannmelonjuice og rør inn maisstivelse til det er glatt. Kok opp resten av vannmelonjuicen med 1/2 kopp sukker og anisfrø, og rør til sukkeret er oppløst. Rør inn maisstivelsen igjen, og visp deretter inn i den kokende juicen. Reduser varmen og la det småkoke, visp av og til, i 3 minutter. Rør inn sitronsaft. Sil puddingen gjennom en ren sil over en bolle, og overfør den deretter til en bred serveringsskål på 1 liter eller 6 ramekiner à 2/3 kopp, og la den avkjøle uten lokk i omtrent 30 minutter. Dekk løst til og la den stå i kjøleskapet til den er stivnet, minst 3 timer. Rett før servering, pisk krem med den resterende teskjeen sukker i en annen bolle med en elektrisk mikser til den akkurat danner stive topper. Topp puddingen med pisket krem.
  2. 22. Puréér vannmelon i en blender til den er glatt, hell deretter gjennom en finmasket sil i en kjele på 2 liter, press på fruktkjøttet og kast eventuelle resterende faste stoffer.
  3. 33. Mål opp omtrent 1/4 kopp vannmelonjuice og rør inn maisstivelse til det er glatt.
  4. 44. Kok opp resten av vannmelonjuicen med 1/2 kopp sukker og anisfrø, og rør til sukkeret er oppløst. Rør inn maisstivelsen igjen, og visp deretter inn i den kokende juicen. Reduser varmen og la det småkoke, visp av og til, i 3 minutter. Rør inn sitronsaft.
  5. 55. Sil puddingen gjennom en ren sil over en bolle, og overfør den deretter til en bred serveringsskål på 1 liter eller 6 ramekiner à 2/3 kopp, og la den avkjøle uten lokk i omtrent 30 minutter. Dekk løst til og la den stå i kjøleskapet til den er stivnet, minst 3 timer.
  6. 66. Rett før servering, pisk krem med den resterende teskjeen sukker i en annen bolle med en elektrisk mikser til den akkurat danner stive topper. Topp puddingen med pisket krem.