Vannmelonpudding
Lær hvordan du lager en frisk og deilig vannmelonpudding som er perfekt for varme sommerdager. En enkel oppskrift som alle kan like!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 6 kopper grovhakket, frøet vannmelon (fra et stykke på 4 ½ pund, skallet fjernet)
- 2. ¼ kopp maisstivelse
- 3. ½ kopp pluss 1 teskje sukker
- 4. 1 teskje anisfrø
- 5. 2 teskjeer fersk sitronsaft, eller etter smak
- 6. ⅓ kopp kremfløte
- 7. Pynt: hakkede, skrellede pistacienøtter (ikke farget røde); hvite eller mørke sjokoladespon, fjernet med en grønnsaksskreller
Fremgangsmåte
- 11. Puréér vannmelon i en blender til den er glatt, hell deretter gjennom en finmasket sil i en kjele på 2 liter, press på fruktkjøttet og kast eventuelle resterende faste stoffer. Mål opp omtrent 1/4 kopp vannmelonjuice og rør inn maisstivelse til det er glatt. Kok opp resten av vannmelonjuicen med 1/2 kopp sukker og anisfrø, og rør til sukkeret er oppløst. Rør inn maisstivelsen igjen, og visp deretter inn i den kokende juicen. Reduser varmen og la det småkoke, visp av og til, i 3 minutter. Rør inn sitronsaft. Sil puddingen gjennom en ren sil over en bolle, og overfør den deretter til en bred serveringsskål på 1 liter eller 6 ramekiner à 2/3 kopp, og la den avkjøle uten lokk i omtrent 30 minutter. Dekk løst til og la den stå i kjøleskapet til den er stivnet, minst 3 timer. Rett før servering, pisk krem med den resterende teskjeen sukker i en annen bolle med en elektrisk mikser til den akkurat danner stive topper. Topp puddingen med pisket krem.
- 22. Puréér vannmelon i en blender til den er glatt, hell deretter gjennom en finmasket sil i en kjele på 2 liter, press på fruktkjøttet og kast eventuelle resterende faste stoffer.
- 33. Mål opp omtrent 1/4 kopp vannmelonjuice og rør inn maisstivelse til det er glatt.
- 44. Kok opp resten av vannmelonjuicen med 1/2 kopp sukker og anisfrø, og rør til sukkeret er oppløst. Rør inn maisstivelsen igjen, og visp deretter inn i den kokende juicen. Reduser varmen og la det småkoke, visp av og til, i 3 minutter. Rør inn sitronsaft.
- 55. Sil puddingen gjennom en ren sil over en bolle, og overfør den deretter til en bred serveringsskål på 1 liter eller 6 ramekiner à 2/3 kopp, og la den avkjøle uten lokk i omtrent 30 minutter. Dekk løst til og la den stå i kjøleskapet til den er stivnet, minst 3 timer.
- 66. Rett før servering, pisk krem med den resterende teskjeen sukker i en annen bolle med en elektrisk mikser til den akkurat danner stive topper. Topp puddingen med pisket krem.