Aspargengrateng
oppskrift på asparagus gratin, en smakfull og kremet forrett som passer perfekt til enhver anledning. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 lb asparges, trimmet og skåret diagonalt i 3,8 cm (1 1/2 tommer) biter
- 2. 2 spiseskjeer olivenolje
- 3. 2 spiseskjeer usaltet smør, skåret i biter
- 4. 1/2 kopp finhakkede sjalottløk (omtrent 2 store)
- 5. 4 skiver fast hvitt brød, skåret i 0,6 cm (1/4 tomme) biter
- 6. 1/4 kopp pinjekjerner (1 1/4 oz)
- 7. 1/4 teskje svart pepper
- 8. 2 oz finrevet Parmigiano-Reggiano (ca. 1 kopp)
- 9. 1/2 teskje salt
- 10. 1/2 kopp mascarponeost
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk. Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 21. Smør en 2- til 2 1/2-liters lav, keramisk, ildfast bakeform. Kok asparges i en 5- til 6-liters kjele med kokende, saltet vann, uten lokk, til de er sprø-møre, ca. 4 minutter. Sil av i en sil, og overfør deretter til bakeformen og hold varm, tett dekket med folie. I mellomtiden, varm opp olje og smør i en 12-tommers tung stekepanne over høy varme til skummet legger seg, og kok deretter sjalottløk, rør av og til, til den er blekgull, ca. 3 minutter. Tilsett brød og pinjekjerner og kok, rør av og til, til det er brunt i flekker, ca. 5 minutter. Overfør til en bolle og tilsett pepper, 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano og 1/4 teskje salt, og vend godt sammen. Forvarm grillelementet. Vend den varme aspargesen med mascarpone, resten av 1/2 kopp Parmigiano-Reggiano og resten av 1/4 teskje salt til det er godt blandet. Strø brødsmuler jevnt over aspargesen. Grill 5 til 7 tommer fra varmekilden til toppen er gyllenbrun, 1 til 2 minutter.