Kokosnøttflan
Oppdag hvordan du lager en kremet og smakfull coconut flan. En enkel dessert perfekt for sommer og helår. Følg vår steg-for-steg oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 1 pint melk
- 2. 8 unser kokosmelk
- 3. 8 unser kokosnøttkrem
- 4. 1 kopp ristet kokos
- 5. 1 kopp sukker
- 6. 1/4 kopp vann
- 7. 2 spiseskjeer sitronsaft
- 8. 6 hele egg
- 9. 3 eggeplommer
Fremgangsmåte
- 11. Bland melk, kokosmelk og kokosnøttkrem. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter. Ta av varmen og la det avkjøle før du tilsetter den ristet kokosnøtten. La den ristede kokosnøtten trekke i 15 minutter.
- 22. Lag karamell ved å tilsette sukker og vann i en middels stor kjele og koke til det blir mørk oransje (amberfarget). Rør inn sitronsaften.
- 33. Hell karamellen jevnt i 4-unse ramekiner og sett til side. Sil melkeblandingen over i en bolle. Tilsett egg og eggeplommer, og visp lett. Fyll hver ramekin med denne blandingen, og plasser ramekinene i en langpanne. Lag et vannbad ved å fylle langpannen med varmt vann opp til midten av ramekinene. Dekk med folie og stek i en forvarmet ovn på 160 °C (325 °F) i 25 minutter.
- 44. Server med en frukt-salsa.