Saltede hvitløksboller med ostete urtesmør

Saltede hvitløksboller med ostete urtesmør

Oppdag oppskriften på deilige savory garlic scones servert med en kremet cheesy herb spread, perfekte som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 hel hvitløksfedd
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 2 store egg
  • 4. 1/4 kopp melk, pluss 1 til 2 spiseskjeer om nødvendig
  • 5. 2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 6. 1 spiseskje bakepulver
  • 7. 1 teskje malt svart pepper
  • 8. 1 teskje salt
  • 9. 8 spiseskjeer (1 stang) kaldt usaltet smør, i små biter
  • 10. 3 vårløk, kun de grønne delene, tynne skiver
  • 11. Ostete urtesmørspredning, oppskrift følger
  • 12. 225 gram kremost, myknet
  • 13. 60 gram Gorgonzolaost, myknet
  • 14. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, myknet
  • 15. 1 teskje hvitløkspulver
  • 16. 1 teskje løkpulver
  • 17. 1/4 teskje kosher salt
  • 18. En klype cayennepepper, valgfritt
  • 19. 1/4 kopp hakkede urter (persille, gressløk, estragon, dill)

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius; plasser en rist midt i ovnen. Legg et bakepapir på et stekebrett eller lett påfør kokespray; sett til side.
  3. 33. Med en serrated kniv, kutt av den øverste kvarteret av hvitløksfeddet for å eksponere toppen av feddet. Plasser hvitløken, med kuttet side opp, på et ark med folie stort nok til å pakke den inn; drypp med olivenolje. Lukk folien helt rundt hvitløken, og klem sidene og toppen sammen slik at ingen damp kan slippe ut. Rist hvitløken i ovnen til den er myk og gjennomstekt, omtrent 30 minutter. Forsiktig, fjern hvitløken fra folien og klem fra bunnen for å frigjøre de ristede feddet i en middels stor bolle. Tilsett eggene og melken, rør for å blande, og sett til side.
  4. 44. I en stor bolle, visp sammen mel, bakepulver, pepper og salt. Bruk en deigskraper, to kniver eller fingrene til å blande inn smøret til det får en smuldrete konsistens.
  5. 55. Tilsett den våte hvitløksblandingen til den tørre melblandingen og rør forsiktig. Tilsett vårløken; bland forsiktig for å fordele jevnt. Hvis deigen virker for tørr, tilsett mer melk, en spiseskje om gangen.
  6. 66. Hell deigen ut på en godt melet arbeidsflate. Med hendene, form den til en 15 x 23 cm stor rektangel. Kutt i 6 firkanter, og kutt deretter hver firkant diagonalt i to. Plasser scones på det forberedte stekebrettet, med 2,5 cm mellomrom.
  7. 77. Stek til de er gylne og gjennomstekte, ca. 25 minutter. Server med ost- og urtespreaden.
  8. 88. Ha kremost, Gorgonzola, smør, hvitløkspulver, løkpulver, salt og cayenne i en food processor og puls til godt blandet. Tilsett urtene og puls til de er blandet inn. (Alternativt, bland alle ingrediensene med en skje i en stor bolle til de er godt kombinert.) Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  9. 99. Antall porsjoner: ca. 1 1/2 kopp