
Saltede hvitløksboller med ostete urtesmør
Oppdag oppskriften på deilige savory garlic scones servert med en kremet cheesy herb spread, perfekte som forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 hel hvitløksfedd
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 2 store egg
- 4. 1/4 kopp melk, pluss 1 til 2 spiseskjeer om nødvendig
- 5. 2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 6. 1 spiseskje bakepulver
- 7. 1 teskje malt svart pepper
- 8. 1 teskje salt
- 9. 8 spiseskjeer (1 stang) kaldt usaltet smør, i små biter
- 10. 3 vårløk, kun de grønne delene, tynne skiver
- 11. Ostete urtesmørspredning, oppskrift følger
- 12. 225 gram kremost, myknet
- 13. 60 gram Gorgonzolaost, myknet
- 14. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, myknet
- 15. 1 teskje hvitløkspulver
- 16. 1 teskje løkpulver
- 17. 1/4 teskje kosher salt
- 18. En klype cayennepepper, valgfritt
- 19. 1/4 kopp hakkede urter (persille, gressløk, estragon, dill)
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius; plasser en rist midt i ovnen. Legg et bakepapir på et stekebrett eller lett påfør kokespray; sett til side.
- 33. Med en serrated kniv, kutt av den øverste kvarteret av hvitløksfeddet for å eksponere toppen av feddet. Plasser hvitløken, med kuttet side opp, på et ark med folie stort nok til å pakke den inn; drypp med olivenolje. Lukk folien helt rundt hvitløken, og klem sidene og toppen sammen slik at ingen damp kan slippe ut. Rist hvitløken i ovnen til den er myk og gjennomstekt, omtrent 30 minutter. Forsiktig, fjern hvitløken fra folien og klem fra bunnen for å frigjøre de ristede feddet i en middels stor bolle. Tilsett eggene og melken, rør for å blande, og sett til side.
- 44. I en stor bolle, visp sammen mel, bakepulver, pepper og salt. Bruk en deigskraper, to kniver eller fingrene til å blande inn smøret til det får en smuldrete konsistens.
- 55. Tilsett den våte hvitløksblandingen til den tørre melblandingen og rør forsiktig. Tilsett vårløken; bland forsiktig for å fordele jevnt. Hvis deigen virker for tørr, tilsett mer melk, en spiseskje om gangen.
- 66. Hell deigen ut på en godt melet arbeidsflate. Med hendene, form den til en 15 x 23 cm stor rektangel. Kutt i 6 firkanter, og kutt deretter hver firkant diagonalt i to. Plasser scones på det forberedte stekebrettet, med 2,5 cm mellomrom.
- 77. Stek til de er gylne og gjennomstekte, ca. 25 minutter. Server med ost- og urtespreaden.
- 88. Ha kremost, Gorgonzola, smør, hvitløkspulver, løkpulver, salt og cayenne i en food processor og puls til godt blandet. Tilsett urtene og puls til de er blandet inn. (Alternativt, bland alle ingrediensene med en skje i en stor bolle til de er godt kombinert.) Sett i kjøleskapet til den skal brukes.
- 99. Antall porsjoner: ca. 1 1/2 kopp