Stony Hill House-kake
oppskriften på stony hill house cake er enkel å følge. perfekt som dessert eller til fest. prøv denne deilige kaken i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 (23 cm x 5 cm dyp) svampkake, sider, topp og bunn fjernet
- 1 papaya, skrelt, frøet, skåret i terninger
- 3 lime, 1 skrelt, kjøttet skivet, skallet satt til side, 2 presset
- 600 ml kaldt vann
- 6 dråper rød matfarging
- 115 g sukker
- 85 ml lys rom
- 15 g kandisert ingefær, hakket
- 3 (7 g) pakker gelatin blandet med 1 ss rom
- 280 ml krem, pisket med 30 g melis
- 280 g jordbær, renset, vasket, delt i to
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 25 cm brødform i metall.
- 2Sett formen i fryseren for å avkjøle. Kutt de avkuttede kakene i to for å få fire lag. La papaya trekke i limejuice.
- 3I en stor kjele, varm opp kaldt vann, matfarge, sukker, 60 ml rom og krystallisert ingefær i 10 minutter. Kok opp og rør inn limeskall; kok i ytterligere 3 minutter. Fjern skallet og kast det. Tilsett 2 ss av denne sirupen i gelatin- og romblandingen og rør godt. Hell alt tilbake i kjelen, og pass på at gelatinen er helt oppløst. Når blandingen har blitt litt avkjølt, hell den i en avkjølt form opp til 2,5 cm dypt. Sett formen på en skål med knust is i fryseren for å stivne.
- 4Ta formen ut av fryseren og tilsett et nytt lag med gelé, og vipp formen for å dekke jevnt. Legg en kakelag, kuttet 2,5 cm mindre enn formen, inn i formen, og drypp over 1 ss rom. Topp kakelaget med en tredjedel av pisket krem, deretter papaya, et nytt kakelag, igjen 1 ss rom, skivet lime, og deretter resten av kremen. Plasser jordbær med den runde siden ut, oppå geléen rundt kakelaget, og legg resten av bærene oppå kremen. Hell resten av geléen langs sidene av formen over jordbærene, og legg på det siste kakelaget. Fordel resten av kremen på toppen. Sett i kjøleskapet i minst 4 timer eller over natten.
- 5For å ta ut kaken: bruk forsiktig en kniv med slipt blad til å gå rundt innsiden av formen. Dypp formen i en bolle med varmt vann i 6 sekunder for å løsne den. Vend kaken ut på serveringsfatet og pynt med ekstra pisket krem, hvis ønskelig.