Blåbærgrøt med havregryn

Blåbærgrøt med havregryn

oppskrift på blåbær havregrynsgrøt, perfekt for en sunn frokost. enkel å lage, full av smak og næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1 1/3 kopper vann
  • 1 klype salt
  • 2/3 kopp hurtigkokte havregryn
  • 1 spiseskje knust linfrø
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp melk (valgfritt)
  • 1/4 kopp ferske blåbær, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Kombiner vann og salt i en kjele; kok opp. Tilsett havregryn; kok og rør til de er delvis møre, i 2 til 3 minutter. Rør inn linfrø, brunt sukker, kanel og vaniljeekstrakt i grøten; fortsett å koke til havregrynene er møre, vannet har fordampet, og ønsket konsistens er oppnådd, ytterligere 2 til 3 minutter. Rør inn melk og blåbær i grøten.