
5-kornsgrøt med bie pollen, epler og kokos
Oppdag en næringsrik og smakfull 5-grain grøt med bie pollen, friske epler og kokos. Perfekt til frokost eller som sunn snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp brunt ris
- 2. 1/2 kopp quinoa
- 3. 1/4 kopp amarant
- 4. 1/4 kopp millet
- 5. 1/4 kopp hvetekli
- 6. 1/2 teskje kosher-salt
- 7. 1 spiseskje virgin kokosolje
- 8. 1/4 kopp usøtet kokosflak
- 9. 1 stor søt-syrlig eple (som Pink Lady), kuttet i 1/4" biter
- 10. 1/4 teskje malt kanel
- 11. 2 spiseskjeer honning, pluss mer
- 12. Sprø havsalt (som Maldon) og biepollen (til servering)
- 13. Biepollen fås kjøpt på helsekostbutikker, i noen dagligvarebutikker og på nettet.
Fremgangsmåte
- 11. Havregrøt: Kok opp brun ris, quinoa, amarant, bygg, hvetekli, salt og 6 kopper vann i en middels kjele. Skru ned varmen, dekk delvis til, og la småkoke under omrøring av og til, til grøten har konsistens som havregrøt (mykere og tykkere enn en vanlig skål med havregryn) og vannet er absorbert, ca. 40–50 minutter. Forberedelse: Havregrøt kan lages 5 dager i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Montering: Varm opp kokosolje i en middels panne på middels høy varme. Rist kokosflakene, ofte omrøring, til de er lett ristet, ca. 2 minutter; overfør til en tallerken.
- 22. Kok opp brun ris, quinoa, amarant, bygg, hvetekli, salt og 6 kopper vann i en middels kjele. Skru ned varmen, dekk delvis til, og la småkoke under omrøring av og til, til grøten har konsistens som havregrøt (mykere og tykkere enn en vanlig skål med havregryn) og vannet er absorbert, ca. 40–50 minutter.
- 33. Forberedelse: Havregrøt kan lages 5 dager i forveien. La den avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap. Montering: Varm opp kokosolje i en middels panne på middels høy varme. Rist kokosflakene, ofte omrøring, til de er lett ristet, ca. 2 minutter; overfør til en tallerken.
- 44. Montering: Tilsett eple, kanel og 2 ss honning i pannen og la det koke, av og til omrøring, til eplene er brune i flekker og møre, ca. 3 minutter. Server grøten toppet med epler, kokos, havsalt, bie pollen og en skvett honning, hvis du ønsker.
- 55. Tilsett eple, kanel og 2 ss honning i pannen og la det koke, av og