Tranebærsaus med sennepsfrø og appelsin

Tranebærsaus med sennepsfrø og appelsin

Oppdag en smakfull og enkel oppskrift på tranebærsaus med sennepsfrø og appelsin, perfekt for høytiden eller som tilbehør til kjøttretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 stor sjalottløk, hakket
  • 3. 1 spiseskje finhakket skrelt ingefær
  • 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 1 spiseskje gule sennepsfrø
  • 6. 1 kanelstang
  • 7. 1 pose på 10 unser ferske eller frosne tranebær (ca. 2 kopper)
  • 8. 1/3 kopp sukker
  • 9. 2 strimler appelsinskall (ca. 10 cm hver)

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor kjele, varm opp oljen på middels varme. Tilsett sjalottløk og ingefær og kok, under omrøring, til sjalottløken er myk og lett brunet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett sennepsfrø og kanel og kok, under stadig omrøring, til frøene er ristet og begynner å poppe, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett tranebær, sukker, appelsinskall og ¾ kopp vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til tranebærene begynner å sprekke, ca. 8 til 10 minutter. La det avkjøle helt. Fjern kanelstang og appelsinskall før servering.
  2. 22. I en middels stor kjele, varm opp oljen på middels varme. Tilsett sjalottløk og ingefær og kok, under omrøring, til sjalottløken er myk og lett brunet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett sennepsfrø og kanel og kok, under stadig omrøring, til frøene er ristet og begynner å poppe, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett tranebær, sukker, appelsinskall og ¾ kopp vann, og kok opp.
  3. 33. Skru ned varmen og la det småkoke til tranebærene begynner å sprekke, ca. 8 til 10 minutter. La det avkjøle helt. Fjern kanelstang og appelsinskall før servering.