Tranebærsaus med sennepsfrø og appelsin
Oppdag en smakfull og enkel oppskrift på tranebærsaus med sennepsfrø og appelsin, perfekt for høytiden eller som tilbehør til kjøttretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2. 1 stor sjalottløk, hakket
- 3. 1 spiseskje finhakket skrelt ingefær
- 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 5. 1 spiseskje gule sennepsfrø
- 6. 1 kanelstang
- 7. 1 pose på 10 unser ferske eller frosne tranebær (ca. 2 kopper)
- 8. 1/3 kopp sukker
- 9. 2 strimler appelsinskall (ca. 10 cm hver)
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor kjele, varm opp oljen på middels varme. Tilsett sjalottløk og ingefær og kok, under omrøring, til sjalottløken er myk og lett brunet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett sennepsfrø og kanel og kok, under stadig omrøring, til frøene er ristet og begynner å poppe, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett tranebær, sukker, appelsinskall og ¾ kopp vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til tranebærene begynner å sprekke, ca. 8 til 10 minutter. La det avkjøle helt. Fjern kanelstang og appelsinskall før servering.
- 22. I en middels stor kjele, varm opp oljen på middels varme. Tilsett sjalottløk og ingefær og kok, under omrøring, til sjalottløken er myk og lett brunet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett sennepsfrø og kanel og kok, under stadig omrøring, til frøene er ristet og begynner å poppe, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett tranebær, sukker, appelsinskall og ¾ kopp vann, og kok opp.
- 33. Skru ned varmen og la det småkoke til tranebærene begynner å sprekke, ca. 8 til 10 minutter. La det avkjøle helt. Fjern kanelstang og appelsinskall før servering.