
Tranebærsalsa med koriander og chili
oppskrift på cranberry salsa med frisk koriander og krydrede chili. perfekt som forrett eller tilbehør for en smakfull smaksopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 teskjeer gresskarkjernerolje
- 2. 1/2 kopp naturell, usaltede pepitas (skrelte gresskarkjerner)
- 3. Havsalt
- 4. 2 kopper ferske tranebær eller frosne, tint
- 5. 1 1/3 kopper hakket grønn løk (bare de mørkegrønne delene; ca. 2 bunt)
- 6. 1 kopp hakket fersk koriander
- 7. 2 spiseskjeer finhakkede serranoskjærer med frø
- 8. 6 spiseskjeer sukker
- 9. 6 spiseskjeer fersk limesaft
- 10. Ingrediensinformasjon: Gresskarkjernerolje fås kjøpt i spesialbutikker og fra culinarydistrict.com. Pepitas kan finnes i dagligvarebutikker eller i helsekostbutikker.
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett pepitas; rør til de er gylne, ca. 1 minutt. Overfør til en tallerken; dryss over havsalt. Legg tranebær i en foodprocessor. Bruk av/på-knappen for å finhakke dem. Overfør til en bolle. Tilsett løk, koriander og chili. Rør inn sukker og limesaft i en annen bolle til sukkeret er oppløst. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Tranebær- og limesaftblandinger kan lages 4 timer i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskap. Tilsett tranebærblandingen og pepitas i limeblandingen; rør for å blande.
- 22. Varm opp olje i en stekepanne over middels varme. Tilsett pepitas; rør til de er gylne, ca. 1 minutt. Overfør til en tallerken; dryss over havsalt. Legg tranebær i en foodprocessor. Bruk av/på-knappen for å finhakke dem. Overfør til en bolle. Tilsett løk, koriander og chili. Rør inn sukker og limesaft i en annen bolle til sukkeret er oppløst. FORHÅNDSFORBEREDELSE: Tranebær- og limesaftblandinger kan lages 4 timer i forveien. Dekk til separat og oppbevar i kjøleskap.
- 33. Tilsett tranebærblandingen og pepitas i limeblandingen; rør for å blande.