Potet- og røkelaks-kugel

Potet- og røkelaks-kugel

Lær hvordan du lager en deilig potato and smoked salmon kugel, perfekt som forrett eller lett middag. En enkel oppskrift med smak av røkt laks og poteter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 kopp kyllingfett
  • 2. 1 løk, skivet
  • 3. 4 russetpoteter, skrelt, revet og presset for overflødig væske
  • 4. 1 bunt dill, hakket
  • 5. Salt
  • 6. 450 gram skivet røkelaks

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Pensle en 8x12 lasagneform med 2 spiseskjeer kyllingfett. I en middels stor stekepanne, varm opp 1 spiseskje kyllingfett over middels varme, og tilsett løk, og stek i 2 minutter, eller til den er gjennomsiktig. La løken avkjøle.
  3. 33. I en stor bolle, bland poteter, kokt løk og dill sammen med resten av kyllingfettet, og smak til med salt. Fordel blandingen i lasagneformen og stek i ovnen i 45 minutter til 1 time, eller til potetene er møre i midten og toppen er sprø.
  4. 44. Ta ut av ovnen, legg på røkelaks på toppen. Del i 10 like store porsjoner og server.