
Ragu fra Mugellaregionen
oppdag hvordan du lager ragu alla mugellana, en klassisk italiensk rett med rike smaker. perfekt for en smakfull middag og enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 110 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 løk, finhakket
- 4 selleristilker, finhakket
- 2 mellomstore gulrøtter, finhakket
- 6 hvitløksfedd, delt i 3 biter
- 2/3 pund kjøttdeig av storfe
- 2/3 pund kjøttdeig av kalkun
- 2/3 pund kjøttdeig av kalv
- Salt og nykvernet pepper
- 1 kopp rødvin, helst Sangiovese
- To bokser á 28 unser hele hermetiske tomater, helst San Marzano
- 40 tortelli alla Mugellana (potet-ravioli)
- Parmigiano, til å raspe og servere
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen over middels varme i en tykkbunnet gryte eller stor stekepanne. Tilsett løken og kok til den er myk. Tilsett selleri og gulrøtter og kok til de er veldig myke, 8 til 10 minutter, for å lage soffritto.
- 2Når grønnsakene er myke, tilsett hvitløken og rør i noen minutter til den er duftende. Skru opp varmen under pannen til høy og tilsett kjøttdeigen, og bruk en skje til å bryte den opp mens du blander den inn. Strø lett med salt og pepper. Kok, og rør ofte, til saften har sluppet ut og kjøttet begynner å karamellisere, omtrent 12 minutter. Du skal høre en poppelyd i stedet for sizzle fra gryten.
- 3Hell vinen i gryten og skrap bunnen for å løsne de brune bitene som har dannet seg. Kok til vinen har redusert. Hell tomatene i en bolle og knus dem med hendene eller en potetstapper til små biter, og rør deretter inn i gryten for å blande. La sausen småkoke og kok på lav varme til kjøttet er mørt og sausen har tyknet, omtrent 1 time. Hvis den reduseres for mye og blir tørr under kokingen, tilsett vann etter behov, 1/4 kopp av gangen. Smak til med salt og pepper etter behov.
- 4Kok opp en stor gryte med 8 til 12 liter vann. Når vannet koker, tilsett 2 ss salt. Tilsett tortelli og kok etter anvisning på pakken. Server ragùen over pastaen med revet Parmigiano.