
Kambodsjansk grillet kylling (Mann Oeng K'tem Sor, Marech)
oppskrift på autentisk kambodsjansk grillet kylling med smakfulle krydder. perfekt for en smakfull middag eller grillfest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel kylling (3 ½ til 4 pund)
- 5 fedd hvitløk, skrelt og delt i to
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 teskje grovt salt (kosher- eller havsalt)
- 1 spiseskje soyasaus
- 1 spiseskje asiatisk fiskesaus (eller mer soyasaus)
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 fedd hvitløk, skrelt og forsiktig knust med siden av en kniv
- 2 teskjeer annatto-frø (achiote), eller 2 teskjeer søt paprika
- 1 teskje grovt salt (kosher- eller havsalt)
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- ½ teskje sukker (valgfritt)
- 2 lime
- En grillkurv (valgfritt)
- 1 til 4 timer for marinering av kyllingen
Fremgangsmåte
- 1Forbered kyllingen og marinaden: Fjern og kast fettet rett innenfor nakke- og kroppshulene på kyllingen. Fjern pakken med innmat og sett den til side for en annen bruk. Skyll kyllingen innvendig og utvendig under kaldt rennende vann, deretter la den renne av og tørk den tørr innvendig og utvendig med kjøkkenpapir. Spatchcock kyllingen. Lag to dype snitt ned til beinet på begge sider av brystet og i hver lår og legg. Trim eller brett vingespissene bakover bak vingene. Plasser fuglen i en ikke-reaktiv ildfast form som er akkurat stor nok til å romme den.
- 2Legg hvitløksbåtene, sukker og salt i en tung morter og knus til en jevn pasta med en pestle. Arbeid inn soyasaus og fiskesaus. Hvis du ikke har morter og pestle, bland hvitløk, sukker og salt i en liten food processor og kjør til en jevnpasta, deretter arbeid inn soyasaus og fiskesaus. Skje marinaden over kyllingen, press den inn i snittene og snu fuglen for å dekke den godt på begge sider. La kyllingen marinere i kjøleskapet, dekket, i 1 til 4 timer; jo lenger den marinerer, desto rikere blir smaken.
- 3I mellomtiden lager du glasuren: Varm opp oljen i en liten kjele over middels varme. Tilsett den knuste hvitløksfeddet og kok til det begynner å bli brunt, ca. 1 minutt. Bruk en hullsleiv og overfør hvitløken til en liten varmebestandig bolle. Tilsett annatto-frøene i kjelen med oljen og kok til det dufter godt og blir brunt, og oljen blir oransje, ca. 2 minutter. Hvis du bruker paprika i stedet for annatto-frø, kok det i bare 15 sekunder. Sil oljen gjennom en finmasket sil over bollen med hvitløken. Sett glasuren til side.
- 4Forbered dippesausen: Ha 1/2 tesk