Tomatsalat med avokado og en lime-ristet spisskummen-koriander vinaigrette
oppskrift på en frisk tomat- og avocadosalat med lime-ristede spisskummen og koriander vinaigrette, perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 store, modne tomater, skåret i 2,5 cm biter
- 2. 1 stor rød løk, delt i to og tynne skiver
- 3. Lime-ristet spisskummen-koriander vinaigrette, oppskrift følger
- 4. 2 store modne Haas-avokadoer, skrelt, uten stein og skåret i 2,5 cm biter
- 5. 3 kokosnøtter, delt i to og tappet for væske
- 6. Korianderblader, til pynt
- 7. 1/4 kopp fersk limejuice
- 8. 2 spiseskjeer risvinseddik
- 9. 1 spiseskje honning
- 10. 1 spiseskje spisskummenfrø, lett ristet og malt
- 11. 1/4 kopp hakket koriander
- 12. Salt og nykvernet pepper
- 13. 1/2 kopp raps- eller olivenoljeblanding
Fremgangsmåte
- 11. Bland tomater, løk og dressing etter smak, og vend det forsiktig sammen. Tilsett avocado og bland forsiktig, vær forsiktig så du ikke knuser avocadoen for mye. Plasser én kokosnøtt, delt i to, i seks skåler. Fordel salaten i skålene. Pynt med korianderblader.
- 22. Bland limesaft, eddik, honning, spisskummen, koriander, salt og pepper i en bolle og visp det sammen. Mens du visper, heller du sakte i oljen. Visp til alt er godt blandet. Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.