
Rask svartbønnsuppe
oppskrift på en enkel og rask svartbønnesuppe. perfekt som forrett eller lunsj, klar på under 30 minutter. sunn og mettende.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 1 ¼ kopp hakket løk
- 3. 4 store hvitløksfedd, hakket
- 4. 1 ss fersk timian, hakket, eller 1 ½ ts tørket
- 5. 3 bokser á 15 unser svarte bønner, drenert, 1 kopp av kokevannet er reservert
- 6. 2 bokser á 14 ½ unser med lavsalt kyllingbuljong
- 7. 1 boks á 28 unser hakkede tomater i juice
- 8. 2 ts malt spisskummen
- 9. 1 ½ ts hot pepper-saus
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, hvitløk og timian; sautér til løken er gyllen, ca. 8 minutter. Tilsett bønner, den reserverte koppen med bønnelake, buljong, tomater med saft, spisskummen og hot pepper-saus. Kok opp suppen. Skru ned varmen til middels-lav og la den småkoke til smakene har blandet seg og suppen har tyknet litt, rør av og til, ca. 20 minutter. Arbeid i 2 omganger, kjør 2 ½ kopper av suppen i blender til den er jevn. Bland puréen tilbake i suppen i gryten. Smak til med salt og pepper. Server suppen i boller.
- 22. Varm opp olje i en stor gryte over middels varme. Tilsett løk, hvitløk og timian; sautér til løken er gyllen, ca. 8 minutter. Tilsett bønner, den reserverte koppen med bønnelake, buljong, tomater med saft, spisskummen og hot pepper-saus. Kok opp suppen. Skru ned varmen til middels-lav og la den småkoke til smakene har blandet seg og suppen har tyknet litt, rør av og til, ca. 20 minutter.
- 33. Arbeid i 2 omganger, kjør 2 ½ kopper av suppen i blender til den er jevn. Bland puréen tilbake i suppen i gryten. Smak til med salt og pepper. Server suppen i boller.