Kremet brokkoli med parmesan
Lær hvordan du lager creamed broccoli med parmesan. En smakfull og enkel rett som passer perfekt som forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 bunt brokkoli (ca. 570 gram)
- 1 kopp kremfløte
- 2 hvitløksfedd, knust og skrelt
- 1/4 teskje revet muskatnøtt
- 3 spiseskjeer revet parmesanost
- 1/2 teskje fersk sitronsaft
Fremgangsmåte
- 1Skrell broccolistilker, og hakk deretter stilkene og blomsterhodene grovt. Kok brokkoli i kokende, saltet vann (1 1/2 teskje salt til 4 liter vann) til den akkurat er mør, ca. 4–6 minutter. Sil av i en sil og skyll under kaldt vann for å stoppe kokingen. La fløten småkoke, sammen med hvitløk, muskatnøtt, 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper i en mellomstor kjele, uten lokk, til den er litt tykkere og redusert til omtrent 2/3 kopp, ca. 5 minutter. Tilsett brokkolien og la den småkoke, mens du moser med en potetmoser, til den er grovt most og gjennomvarm, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn parmesan og sitronsaft.