Hello Fresh Mobile Banner
Kremet brokkoli med parmesan

Kremet brokkoli med parmesan

Lær hvordan du lager creamed broccoli med parmesan. En smakfull og enkel rett som passer perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 bunt brokkoli (ca. 570 gram)
  • 1 kopp kremfløte
  • 2 hvitløksfedd, knust og skrelt
  • 1/4 teskje revet muskatnøtt
  • 3 spiseskjeer revet parmesanost
  • 1/2 teskje fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell broccolistilker, og hakk deretter stilkene og blomsterhodene grovt. Kok brokkoli i kokende, saltet vann (1 1/2 teskje salt til 4 liter vann) til den akkurat er mør, ca. 4–6 minutter. Sil av i en sil og skyll under kaldt vann for å stoppe kokingen. La fløten småkoke, sammen med hvitløk, muskatnøtt, 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper i en mellomstor kjele, uten lokk, til den er litt tykkere og redusert til omtrent 2/3 kopp, ca. 5 minutter. Tilsett brokkolien og la den småkoke, mens du moser med en potetmoser, til den er grovt most og gjennomvarm, ca. 2 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn parmesan og sitronsaft.