
Grillet laks med rask blåbærpanne saus
oppskrift på grillet laks med en deilig og rask blåbærsauce, perfekt for en sommermiddag eller helgefest
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje, pluss litt til pensling
- 3/4 kopp skivede sjalottløk
- 1 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1/4 teskje grovt kosher-salt, pluss litt til krydring
- 1/4 teskje fersk timian, hakket, pluss litt til krydring
- 1/8 teskje malt allehånde, pluss litt til krydring
- 1 kopp ferske blåbær
- 1/4 kopp vann
- 1 ss balsamicoeddik
- 4 laksefileter eller -steaks à 200 gram med skinn (hver ca. 2 cm tykk)
- 3 ss fersk mynte, tynnet oppdelt, fordelt over retten
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk; sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, 1/4 teskje grovt salt, 1/4 teskje timian og 1/8 teskje allehånde. Rør til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett blåbær, 1/4 kopp vann og eddik. Rør for å blande. Mos bærene med en potetstapper eller baksiden av en gaffel, og kok opp til sausen tykner, mens du rører ofte, i 3 til 4 minutter. Krydre med nykvernet svart pepper. Ta av varmen. FORKORTET FORBEREDELSE: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp igjen før servering. Pensle grillristen med olje. Forbered grillen (middels-høy varme). Pensle laksen på begge sider med olje; strø over grovt salt, timian, allehånde og svart pepper. Grill laksen til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, 4 til 5 minutter på hver side. Overfør til tallerkener. Rør inn 2 spiseskjeer skivet mynte i den varme blåbærsausen. Skje sausen over laksen og dryss over resten av mynten. Server umiddelbart.
- 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk; sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, 1/4 teskje grovt salt, 1/4 teskje timian og 1/8 teskje allehånde. Rør til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett blåbær, 1/4 kopp vann og eddik. Rør for å blande. Mos bærene med en potetstapper eller baksiden av en gaffel, og kok opp til sausen tykner, mens du rører ofte, i 3 til 4 minutter. Krydre med nykvernet svart pepper. Ta av varmen. FORKORTET FORBEREDELSE: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp igjen før servering.
- 3Pensle grillristen med olje. Forbered grillen (middels-høy varme). Pensle laksen på begge sider med olje; strø over grovt salt, timian, allehånde og svart pepper.
- 4Grill laksen til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, 4 til 5 minutter på hver side. Overfør til tallerkener. Rør inn 2 spiseskjeer skivet mynte i den varme blåbærsausen. Skje sausen over laksen og dryss over resten av mynten. Server umiddelbart.