Hello Fresh Mobile Banner
Grillet laks med rask blåbærpanne saus

Grillet laks med rask blåbærpanne saus

oppskrift på grillet laks med en deilig og rask blåbærsauce, perfekt for en sommermiddag eller helgefest

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss olivenolje, pluss litt til pensling
  • 3/4 kopp skivede sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1/4 teskje grovt kosher-salt, pluss litt til krydring
  • 1/4 teskje fersk timian, hakket, pluss litt til krydring
  • 1/8 teskje malt allehånde, pluss litt til krydring
  • 1 kopp ferske blåbær
  • 1/4 kopp vann
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 4 laksefileter eller -steaks à 200 gram med skinn (hver ca. 2 cm tykk)
  • 3 ss fersk mynte, tynnet oppdelt, fordelt over retten

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk; sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, 1/4 teskje grovt salt, 1/4 teskje timian og 1/8 teskje allehånde. Rør til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett blåbær, 1/4 kopp vann og eddik. Rør for å blande. Mos bærene med en potetstapper eller baksiden av en gaffel, og kok opp til sausen tykner, mens du rører ofte, i 3 til 4 minutter. Krydre med nykvernet svart pepper. Ta av varmen. FORKORTET FORBEREDELSE: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp igjen før servering. Pensle grillristen med olje. Forbered grillen (middels-høy varme). Pensle laksen på begge sider med olje; strø over grovt salt, timian, allehånde og svart pepper. Grill laksen til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, 4 til 5 minutter på hver side. Overfør til tallerkener. Rør inn 2 spiseskjeer skivet mynte i den varme blåbærsausen. Skje sausen over laksen og dryss over resten av mynten. Server umiddelbart.
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk; sautér til den er myk, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk, 1/4 teskje grovt salt, 1/4 teskje timian og 1/8 teskje allehånde. Rør til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett blåbær, 1/4 kopp vann og eddik. Rør for å blande. Mos bærene med en potetstapper eller baksiden av en gaffel, og kok opp til sausen tykner, mens du rører ofte, i 3 til 4 minutter. Krydre med nykvernet svart pepper. Ta av varmen. FORKORTET FORBEREDELSE: Kan lages 2 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp igjen før servering.
  3. 3Pensle grillristen med olje. Forbered grillen (middels-høy varme). Pensle laksen på begge sider med olje; strø over grovt salt, timian, allehånde og svart pepper.
  4. 4Grill laksen til den er akkurat ugjennomsiktig i midten, 4 til 5 minutter på hver side. Overfør til tallerkener. Rør inn 2 spiseskjeer skivet mynte i den varme blåbærsausen. Skje sausen over laksen og dryss over resten av mynten. Server umiddelbart.