Bay Scallops med pesto
Lær hvordan du lager deilige bay scallops med frisk pesto. En enkel og smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper ferske, rene basilikumblader
- 2. 2 kopper fersk, ren flatbladpersille
- 3. 3 kopper hakkede valnøtter
- 4. 1 kopp revet Parmesan
- 5. 3 kopper ekstra jomfru olivenolje, pluss 3 spiseskjeer
- 6. 1 pund bay scallops
- 7. 2 kopper skived sopp
- 8. 1 kopp skivet zucchini
- 9. Kosher-salt
- 10. 8 unser linguine
Fremgangsmåte
- 11. Bland basilikum, persille, valnøtter og ost i en food processor eller morter. Puls eller kvern gradvis mens du tilsetter de 3 koppene olivenolje, til blandingen danner en pasta.
- 22. Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Tilsett linguine og kok til den er al dente, ca. 8 minutter; sil av vannet og sett til side.
- 33. Varm opp 3 spiseskjeer olje i en stor stekepanne på høy varme. Tilsett kamskjell, sopp og squash, og kok til grønnsakene er møre og kamskjellene er ugjennomsiktige, ca. 2 minutter. Tilsett et par spiseskjeer pesto og linguine. Vend godt slik at pastaen blir dekket av sausen. Fordel på varme tallerkener og server. Oppbevar pestoen dekket i kjøleskapet.