
Steaketacos med svart bønne-pico de gallo
Lær hvordan du lager deilige steak tacos med smakfull black bean pico de gallo. En perfekt rett for en rask og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 unser flankbiff, trimmet
- 2. 1 teskje chilipulver
- 3. 3/4 teskje salt
- 4. 1/2 teskje malt spisskummen
- 5. Kokespray, til å smøre pannen
- 6. 1 kopp hermetiske svarte bønner, skylt og avrent
- 7. 1/4 kopp hakket frisk koriander
- 8. 2 spiseskjeer limesaft
- 9. 1 teskje olivenolje
- 10. 2 mellomstore tomater, hakket
- 11. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 12. 1 jalapeño, uten frø og finhakket
- 13. 8 mais-tacoskall, varmet
Fremgangsmåte
- 11. Strø biffen med chilipulver, 1/2 teskje salt og spisskummen. Spray en stor non-stick panne med matlagingsspray og varm opp på høy varme. Legg i biffen og stek til den er brunet, ca. 5 minutter. Snu biffen og stek ytterligere ca. 5 minutter for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett. La den hvile i 5 minutter. Skjær biffen diagonalt på tvers av fibrene i tynne skiver.
- 22. I mellomtiden blander du svarte bønner, koriander, limesaft, olje, tomater, hvitløk, jalapeño og resten av 1/4 teskje salt i en stor bolle og vender godt sammen. Fordel biffskivene jevnt på tacene. Topp hver taco med tomatblandingen.
- 33. Per porsjon: 335 kcal; 25 g protein; 12 g totalt fett; 3 g mettet fett; 5 g enumettet fett; 33 g karbohydrater; 7 g fiber; 4 g sukker; 115 mg kalsium; 4 mg jern; 512 mg natrium; 29 mg kolesterol