Steaketacos med svart bønne-pico de gallo

Steaketacos med svart bønne-pico de gallo

Lær hvordan du lager deilige steak tacos med smakfull black bean pico de gallo. En perfekt rett for en rask og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 12 unser flankbiff, trimmet
  • 2. 1 teskje chilipulver
  • 3. 3/4 teskje salt
  • 4. 1/2 teskje malt spisskummen
  • 5. Kokespray, til å smøre pannen
  • 6. 1 kopp hermetiske svarte bønner, skylt og avrent
  • 7. 1/4 kopp hakket frisk koriander
  • 8. 2 spiseskjeer limesaft
  • 9. 1 teskje olivenolje
  • 10. 2 mellomstore tomater, hakket
  • 11. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 12. 1 jalapeño, uten frø og finhakket
  • 13. 8 mais-tacoskall, varmet

Fremgangsmåte

  1. 11. Strø biffen med chilipulver, 1/2 teskje salt og spisskummen. Spray en stor non-stick panne med matlagingsspray og varm opp på høy varme. Legg i biffen og stek til den er brunet, ca. 5 minutter. Snu biffen og stek ytterligere ca. 5 minutter for medium-rare. Overfør biffen til et skjærebrett. La den hvile i 5 minutter. Skjær biffen diagonalt på tvers av fibrene i tynne skiver.
  2. 22. I mellomtiden blander du svarte bønner, koriander, limesaft, olje, tomater, hvitløk, jalapeño og resten av 1/4 teskje salt i en stor bolle og vender godt sammen. Fordel biffskivene jevnt på tacene. Topp hver taco med tomatblandingen.
  3. 33. Per porsjon: 335 kcal; 25 g protein; 12 g totalt fett; 3 g mettet fett; 5 g enumettet fett; 33 g karbohydrater; 7 g fiber; 4 g sukker; 115 mg kalsium; 4 mg jern; 512 mg natrium; 29 mg kolesterol