Grønne løk og knuste poteter

Grønne løk og knuste poteter

en enkel oppskrift på grønne løk smashede poteter som passer perfekt som tilbehør. lær hvordan du lager dem trinn for trinn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. 12 vårløk
  • 2. 6 spiseskjeer ren olivenolje
  • 3. Salt og pepper etter smak
  • 4. 16 nye poteter, delt i fire
  • 5. 1 hode ovnsbakt hvitløk
  • 6. 1 stang smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader. Pensle vårløken med 2 spiseskjeer av oljen og krydre med salt og pepper. Legg den på et stekebrett og stek i 10 minutter. Ta den ut av ovnen og hakk den grovt. Vend potetene med resten av olivenoljen og krydre med salt og pepper. Stek til de er akkurat litt overkokte, men ikke brune eller tørre, ca. 25 minutter. Så snart de er tatt ut av ovnen, legger du potetene i en stor blandebolle og tilsetter hvitløk, vårløk og smør. Mos dem kraftig med en potetmoser for å oppnå en rustikk tekstur; blandingen skal ikke være glatt. Krydre etter smak med salt og pepper. For å holde de knuste potetene varme, legger du dem i en bolle eller panne, dekker til, og plasserer bollen i en stor panne med varmt vann.