Fig chutney
Lær hvordan du lager deilig fig chutney med vår enkle oppskrift. Perfekt til ost, kjøttretter og som tilbehør. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp rødvin
- 3 kopper ferske fiken, toppstilker fjernet, grovhakket
- 1 kopp appelsinjuice
- 2 spiseskjeer honning
- En klype cayennepepper
- 1 kvist fersk rosmarin
- 1 stjerneanis
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1I en liten kjele, varm opp rødvinen til den småkoker og kok den inn til halvparten, ca. 10 minutter. Tilsett fiken, appelsinjuice, honning, cayennepepper, rosmarin og stjerneanis, og la det koke opp igjen. Krydre med salt og pepper. Kok til fiken er myke og blandingen har tyknet, ca. 30 minutter, og rør av og til for å unngå at det brenner seg i bunnen. La det avkjøle til romtemperatur før du fjerner anis og rosmarin.