oransje chutney

oransje chutney

Lær hvordan du lager en deilig orange chutney med vår enkle oppskrift. Perfekt som tilbehør til kjøtt, ost eller som en smakfull dip.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 12 appelsiner
  • 2. Kosher salt, til å dekke med
  • 3. 1/2 kopp salt
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 1 1/2 kopper hvitvinseddik
  • 6. 1/2 kvart liter appelsinjuice
  • 7. 1 kopp dadler
  • 8. 1/2 spiseskje hele sennepsfrø
  • 9. 1 1/2 tørkede røde chili, hele
  • 10. 1 spiseskje sennepsolje
  • 11. 1 spiseskje spisskummen
  • 12. 1/2 spiseskje aleppopepper
  • 13. 1 1/2 spiseskjeer ingefær, hakket
  • 14. 1 1/2 spiseskjeer hvitløk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt appelsinene i kvarte og dryss over kosher-salt, og la dem ligge i 24 timer for å modne. Skyll forsiktig av, pass på å ikke presse ut noe juice. Legg dem i en kjele og dekk med kokende vann, slik at vannet er to tommer over appelsinene. Tilsett en halv kopp salt. Kok opp. Hvis vannet smaker for salt, fjern noe av vannet og tilsett ferskvann. Tilsett sukker, eddik, appelsinjuice, dadler og hele krydder, og la det småkoke. I en separat panne, varm opp sennepsolje på lav varme. Tilsett spisskummen og aleppopepper. La det koke til det dufter godt. Tilsett ingefær og hvitløk og la det surre. Bland det med appelsinblandingen og la det småkoke til en chutney-aktig konsistens er oppnådd.