
Chuck og Potetgrateng
oppskrift på chuck and potato bake - en deilig og enkel rett med poteter og møre kjøttbiter. perfekt for en mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 1/2 pund benfri storfekjøtt av chuck, i stykker
- 1 boks (10,75 unser) kondensert kremet soppsuppe
- 1 boks (10,75 unser) kondensert kremet soppsuppe med ristet hvitløk
- 3 ss hakkede friske gressløk
- 6 poteter, delt i kvarter
- 1 pund gulrøtter, skrellet og delt i biter
- 1 pund ferske sopp, delt i kvarter
- 1/2 kopp revet Cheddarost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Legg chuck roast i en ildfast form på 23x33 cm med høye kanter. Stek i den forvarmede ovnen i 1 time. Skum av eventuelt fett som har samlet seg.
- 2Bland de to bokser med soppsuppe og gressløk i en stor bolle. Ta ut kjøttet av ovnen, og fordel poteter, gulrøtter og sopp rundt kjøttet. Hell soppsuppen over kjøttet og grønnsakene. Dekk til med aluminiumsfolie.
- 3Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 2 timer. Fjern folien, og strø over revet cheddarost. Sett tilbake i ovnen til osten smelter, ca. 5 minutter.